De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Diepvriesvoer

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Tom kerstens

Berichten:
2

Geregistreerd:

Ik heb maar een bakje van 60l en vind het diepvries voer te groot voor een heel blokje in mijn bak te gooien, is daar een ander oplossing voor, ik probeer er altijd maar wat stukjes af te doen


#2

Door:
Vent Uit Assen

Berichten:
115

Geregistreerd:

Blokje diepvriesvoer laten weken in lauw water en dan in je bak doen.
het lijkt vaak meer dan dat het is.
Valt bij mij reuze mee, mijn 30 guppen vreten het wel op.

#3

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Gooi nooit zomaar het hele voerblokje in aquarium. Laat het ijsblokje altijd eerst rustig ontdooien, niet met heet water.

Gooi het dooiwater van blokje weg, de rest is voor de vissen. Het ontdooide vrieswater belast namelijk de waterkwaliteit.

Het is wel goed dat je oplet dat de vissen niet overgevoerd worden. Een ontdooid deel diepvriesvoer opnieuw invriezen kan helaas niet, dat is slecht.

Je kan ook een dag of twee in de week de vissen laten vasten, door ze geen eten te geven of zeer weinig. Een dag of twee vasten in de week zorgt er tevens voor dat de vissen minder last kunnen krijgen van eventuele verstoppingen.

Het inlassen van een dag vasten is gezond, sommige vissen zullen zelfs wanneer zij honger hebben opzoek gaan naar algen in aquarium of ander achtergebleven voer. Ze maken het aquarium als het ware weer schoon en zijn gezond meer actief in beweging. Het helpt ook de waterkwaliteit optimaal te houden en dat zullen de vissen weer zeer waarderen.

In hun natuurlijke habitat komt het ook voor dat vissen een dag minder of geen eten vinden en mochten ze dan wel iets vinden dan proppen ze zich gelijk vol om komende tijd op te teren.

Mocht één voerblokje nog teveel zijn dan is het toch beter om een deel daarvan weg te spoelen door gootsteen. In prullenbak gaat dit op den duur enorm stinken.

#4

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Hai tom.
het is goed hoor als je je vissen niet teveel wilt geven.ik heb ook niet zoveel vissen en snijd de bevroren blokjes in tweeën of soms zelfs in vieren en doe de rest weer terug. Zo kan kan ik er ook nog iets anders bij geven bijv ander smaakje diepvriesvoer
groetjes Monique


#5

Door:
Tom kerstens

Berichten:
2

Geregistreerd:

Merciekes voor alle snelle reacties,

Steun ons op social media