De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Diamantsteur

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Vincent Heemeryck

Berichten:
2

Geregistreerd:

Deze middag liet ik mij door een verkoper overhalen om enkele diamantsteuren in mijn vijver te plaatsen. Ik beschreef mijn vijver, en hij zei dat dit een perfecte habitat zou zijn voor de steuren.. na consulatie van het web stel ik mij hier ernstige vragen over..

De vijver is ongeveer 4 meter op 2 groot, 50 cm diep, staat voor de helft vol met zuurstofplanten en heeft geen stromend water. Er zitten alsook een 8-tal Koi's in, zeer gezond en deze zitten er nu al een 4-tal jaar in.
Wie weet raad om het zo aangenaam mogelijk te maken voor deze prachtvissen?

Alvast dank, Vincent


#2

Door:
Anja Smorenburg

Berichten:
68

Geregistreerd:

Hoi Vincent.
Ik heb vroeger ook n grote vijver gehad met enkele koi's
en kleinere vissen. Later heb ik er 2x 3 kleine steurs ingedaan, die vond ik verspreid door de tuin! Toen n hybridesteur er ingedaan, die groeide als kool! Heb hem op n gegeven moment met pijn in mijn hart verkocht omdat hij te groot werd. n Vijver moet op plaatsen ook minimaal 90 diep zijn ivm bevriezing en teveel warmte.
Als 1e heb je stromend water nodig, ik had n waterval die via een waterbaan onder n bruggetje in de vijver uitkwam. Wat we ook hadden, en je vrij eenvoudig kunt uitvoeren, is b.v. een grote stenen kruik kopen en er in de bodem n gat in boren. Door dat gat doe je n flexibele slang waar je n pompje aan maakt dat in t water gaat (vraag even na bij hobbykweekers, die weten er meer van dan n tuincentra, te vinden via Google of deze site).
Toen mijn steur te groot werd zwom hij iedere keer onder de vlonder en daar was t water niet zo diep, ze kunnen n.l. niet achteruit zwemmen. Moest hem bij zijn staart eruit trekken! Daarbij moet je net onder t water n plateau maken waar je zijn voer oplegt omdat zijn mond aan de onderkant zit. Je kunt hem ook aanleren om uit je hand te eten en te aaien.....maar pas op met andere dieren (katten, honden, reigers) als ze te tam worden! Ik vond m geweldig maar hij wordt zeer groot!
Misschien heeft iemand nog n tip voor je.

Succes, Anja.

#3

Door:
Vincent Heemeryck

Berichten:
2

Geregistreerd:

Dank voor de tips ;) Morgen zorg ik alvast voor het stromend water..

Steun ons op social media