De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Bruine vlekken op plant

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Jan krabbendam

Berichten:
3

Geregistreerd:

Nu staat mijn bak ongeveer 5 weken. Planten doen het goed niet alles. Er zijn ook planten die zwart werden vies slijmerig.

Cabomba is toch sterk heb ze gelijk er uitgehaald in het midden. Naam weet ik niet sorry, net een vetplantje de helft er uitgehaald.

Nu heb ik nog een soort Cripto en een Nanna soort die bladeren krijgen bruine vlekken. Ook de nieuwe blaadjes, hoe kan dat?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Bruin laagje kan komen door te weinig licht. De duur van hoe lang je het licht per dag aan hebt staan. Minimaal 8 uur tot 10 uur maximaal moet het aquarium licht aan staan.

Maar een bruine laag kan ook komen doordat de lichtsterkte slecht is of door drijfplanten of hoge planten die over het wateroppervlakte hangen en daardoor het licht veel tegenhoud.

Het makkelijkste is een tijdschakelaar tussen het licht te plaatsen, een analoge tijdschakelaar is zo'n 5,- euro.

Een ander voordeel is dat de vissen aan de schakeltijden wennen en minder stress krijgen. Omdat de vissen besef van tijd hebben en weten ongeveer wanneer het tijd uit en ingeschakeld word als dit op vaste tijden word gedaan.

Zwarte algen komt vaak door te weinig Co2. Plantjes met vetachtige dikke bladeren die groeien vaak langzaam en daardoor zal algen daar sneller op komen. Zwarte algen groeien ook snel op stenen, hout en andere harde aquarium materialen.

Mocht je last van zwarte algen krijgen kijk dan eerst of er voldoende Co2 aanwezig is. Maar let altijd op dat je nooit teveel Co2 toegevoegd, want vissen kunnen daar slecht tegen.

Co2 is enorm belangrijk voor de planten. Wij mensen ademen zuurstof, planten doen dit overdag met co2.

Naarst Co2 heeft planten ook zo nu en dan wat plantenvoeding nodig. Het makkelijkste is om EasyLife Profito te gebruiken.

http://www.zooplus.nl/-307449/shop/vissen/aquariaplanten_en_verzorging/plantenmest/easy_life_profito/71194

Profito is een complete plantenvoeding. Informatie over Profito:

- Maakt extra toevoeging van ijzer en kalium in de meeste gevallen overbodig.

- Bevordert de aanmaak van cytokininen en stimuleert zodoende de celdeling.

- Zorgt voor bredere bladeren en een bijzonder intensieve kleuring.

- Verbetert en consolideert het biologisch evenwicht in het aquarium.

- Meervoudig gestabiliseerd.

- Nitraat en fosfaat vrij.

- Zeer spaarzaam in gebruik, wekelijks 10 ml per 100 liter water zijn voldoende.

#3

Door:
Jan krabbendam

Berichten:
3

Geregistreerd:

Bedankt alvast ik heb let verlichting gekocht en laten informeren in de aquarium winkel rood achter en verschillende kleuren voor ik gebruik co 2 een maal in de week geef ik inderdaad de plantenvoeding ik ben begonnen met 7 uur verlichting en iedere week opgebouwd nu brand de verlinchting van 14 uur t.e.m. 23 uur.heb zondag weer wat planten er uit gehaald waren slijmerg ga vanavond even een test doen mijn ph is 6.9 de rest moet ik nog meten

Steun ons op social media