De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Betta splendens blijft jagen

7 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
M. vanderhoven-ay

Berichten:
5

Geregistreerd:

Mijn nieuwe betta zit wel heel erg veel achter mijn drie vrouwtjes aan. Hij bijt ze niet en ze vertonen niet al te veel stress zo te zien. Maar ik ben een beetje ongerust dat als hij dit blijft volhouden hij zal verzwakken.

Neemt dit jagen af of heeft hij een nog agressievere persoonlijkheid dan normaal...?

Richt ik nieuwe bak in voor hem?

Hoelang mag dit compulsief jachtgedrag duren...?

Mijn ander mannetje heb ik apart zitten en hij bouwt vrolijk het ene schuimnest na het andere.

Hij is merkbaar rustiger dan de nieuwe maar hij kent zijn bak en mij ondertussen ook natuurlijk. Kan iemand me helpen?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Als je zeker weet dat het allemaal vrouwtjes zijn bij één mannetje, dan moet het vanzelf wel goed komen.

Normaal bij de introductie van nieuwe Betta splendens, moet je de vissen eerst een flinke tijd aan elkaar laten wennen voordat je ze uiteindelijk echt bij elkaar in aquarium laat komen.

Belangrijk is ook dat er voldoende schuilmogelijkheden zijn. Want de vrouwtjes moeten zich tussen allerlei plantjes en decoratie goed kunnen verstoppen.

Wat handig is om een beetje ruimte tussen de planten tegen de achterwand te houden. Dit zijn perfecte plekken waar de Betta splendens mannetje haar dan niet snel kan terug vinden.

Je kan alsnog het mannetje wat afzonderen, als tweede introductie. Gewoon in een apart transparant bakje plaatsen, maar dan wel dit aparte bakje in het huidige aquarium houden. Bevestig het transparant bakje aan de binnenkant van aquarium, door middel van zuignapjes aan de ruit. Zo kunnen de vrouwtjes rustig rondzwemmen en het mannetje komt meer tot rust.

Helemaal afzonderen zou ik niet doen, uiteindelijk wil je dat de vissen toch bij elkaar in hetzelfde aquarium komen.

#3

Door:
M. vanderhoven-ay

Berichten:
5

Geregistreerd:

Hey René,bedankt voor je reactie.
Er zijn veel schuilplaatsen, zo schudden ze hem gemakkelijk af.
en zeker alle drie vrouwtjes want ze hebben die witte uitpuilende stip onder aan hun buik. Ook hierarchie bij de vrouwtjes is duidelijk. Ze vallen elkaar niet aan maar suzie laat regelmatig zien dat ze de baas is door haar vinnen op te zetten naar de andere twee die haar ook zo aanvaarden.

Ik heb ook nog een 60l staan om in te richten. Ik wil er een halfmoon inzetten (nu heb ik een sluierstaart en een delta) met een school panda cory s. Nu twijfel ik of ik er vrouwtjes zou bijzetten of beter niet...?

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

De vissen moeten wel voldoende zwemruimte blijven houden. Je kan het in ieder geval proberen.

Een 60 liter aquarium is wel snel vol, niet alleen door de vissen, maar ook vanwege de aquarium materialen en inrichting.

Ik denk zelf dat het wel kan, maar dat is moeilijk in te schatten. Ik zelf vindt het wel mooier als een vis lekker veel ruimte heeft, dan dat ze door elkaar zwemmen.

Eén Betta splendens vis is al zo mooi om te zien en te bewonderen, vooral een mannetjes Betta splendens is prachtig. Met een tweede erbij word het moeilijker te kiezen naar welke siervis je wilt kijken. Omdat bij het aanschouwen dan de ander telkens in zijn buurt zwemt, waardoor je wordt afgeleid, zeg maar.

Ik heb ook altijd liever dat een vis niet helemaal alleen word gezet, een maatje voor het leven is altijd gezelliger dan alleen.

In het geval van Betta vissen zou ik dan voor een harem kiezen, één mannetje met minimaal twee vrouwtjes. Maar er zit in je bak al andere vissen bij, dus de ruimte laat dit denk ik niet toe, om er twee vrouwtjes bij te plaatsen, hooguit één kan wel.

Het is ook erg afhankelijk van het karakter, de persoonlijkheid van de vissen. Bij de éne Kempvis gaat het wel goed, bij de ander weer niet.


#5

Door:
M. vanderhoven-ay

Berichten:
5

Geregistreerd:

Dag René
Ik wilde je nog even bedanken voor je antwoord. İk heb ondertussen zeven gelukkige betta's en ben helemaal verliefd op ze :-) het is zo leuk om hen te leren kennen want ze hebben echt hun eigen persoonlijkheidjes. İk heb drie mannetjes, uiteraard elk in hun eigen aquarium en bij de rustigste heb ik vijf vrouwtjes zitten en dat gaat prima! De andere twee hebben wat cory s zodat ze niet te eenzaam zijn en ook de cory s lijken perfect gelukkig. Visjes vrolijk, vrouwtje vrolijk :-)

#6

Door:
M. vanderhoven-ay

Berichten:
5

Geregistreerd:

Correctie: ACHT gelukkige betta s dus :-)

#7

Door:
Jolanda Wisseborn

Berichten:
59

Geregistreerd:

Leuk, ook het bettavirus gekregen ;)

Steun ons op social media