De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Babyvisjes

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Maekelberg nancy

Berichten:
1

Geregistreerd:

Mn visje is zojuist bevallen hoelang moeten de babytjes in een kweekbakje blijven?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Net zolang tot je babyvisjes niet meer in de bek van je grote vissen passen. Wacht tot je visjes groot genoeg zijn, anders is er kans dat ze opgegeten worden.

Het mooiste zou zijn als je de babyvisjes weer snel terug kan plaatsen. Omdat in je aquarium de waterwaardes optimaal zijn en dit een gunstige werking heeft op de doorgroei.

Dus wanneer je babyvisjes iets groter zijn dan de bek van de andere vissen, dan plaats je ze meteen terug in aquarium.

Hoelang dit zal duren, hangt af van de groeisnelheid van de jonge baby vissen. Sommige vissoorten groeien sneller dan andere.

De groeisnelheid hangt ook af van welk soort voer je geeft. Het kan 3 weken, tot een maand duren. Bij trage groeiers wel dik twee maanden.

Om de groei te bevorderen, te versnellen heb je Levend voer nodig. Eerst begin je met fijn stofvoer of tussen de handpalm fijngemalen vlokvoer.

Daarna ga je over op klein levend voer zoals watervlooitjes. Als de babyvissen wat groter zijn, dan ga je over op Artemia, omdat dit hoogwaardig visvoer is.

Artemia is uitstekend visvoer voor zowel grote als kleinere vissen.

Wanneer de vissen nog groter zijn, ga je snel over tot veel afwisselend voeren. Door goed afwisselend te blijven voeren, behoud je de vissen gezond en sterk.

Heb je geen levend voer bij de hand, dan kan je diepvriesvoer daarvoor in de plaats gebruiken. Vriesvoer is een goed alternatief op levend voer.

Babyvisjes moeten meerdere keren per dag gevoerd worden met klein porties voer. Verspreid zo'n 5 klein porties voer over de gehele dag. Dit maakt ze sneller sterk en volwassen.

Zorg bij het voeren van je vissen ervoor dat het water altijd optimaal blijft. Dus dat er geen voer achterblijft op de bodem.

Wees voorzichtig met overvoeren, want sommige vissen kunnen blijven eten tot ze het beginnen uit te spuwen. Let op de buikjes van je jongbroed en observeer ze goed tijdens hun eten geven.

Het water is voor groeitijd van belang. Optimale waterwaardes zorgen voor snellere groei. Babyvisjes in een apart bakje laten opgroeien of opkweken is eigenlijk niet goed. Maar ik begrijp wel dat je zoveel mogelijk babyvisjes van de kweek wilt overhouden.

In kweekbak kan het groeien langer duren, omdat daar vaak de waterwaardes minder optimaal zijn en het water daar snel kan bevuilen.

In een apart kweekbakje kan je wat waterplantjes doen, dan kunnen je babyvisjes daartussen wat schuilen. Ze voelen zich dan wat meer op hun gemak.

Steun ons op social media