De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Baardalg

15 berichten • Pagina 1 van 2

#1

Door:
Richard van Dijk

Berichten:
5

Geregistreerd:

Hoi, ik heb een rio 180. hij draait nu 2 maanden.maar heb nu alg ( baardalg volgens de kenners).ik heb nu de meeste planten vervangen. 2 weken geleden).maar nu zit er weer baardalg in.
kan iemand me helpen.


#2

Door:
Rodrick Pante

Berichten:
6

Geregistreerd:

Mogen we es je waterwaarden? Normaal zal je nitraat te hoog zijn, meer planten zetten helpt.. vissen minder voeden kijken of je niet met overbevissing zit.. het gebruikelijke algprobleem en oplossing es proberen :) meestal is bovenstaande al genoeg om baardalg op te lossen...

#3

Door:
Danny Koorevaar

Berichten:
16

Geregistreerd:

Denk ook aan je fosfaat naast de hierbovengenoemde opties kan het ook daar aan liggen.

#4

Door:
Richard van Dijk

Berichten:
5

Geregistreerd:

Hoi, dit heb ik gemeten ( hoop dat ik het goed heb gedaan)

no3 25
no2 0
gh 14d-14d-7d-7d
kh 10d
ph 7.6
ci2 0

ik hoop dat je hier wat aan heb. (heb ook co2 18 bellen per min) ben net begonnen en weet er niet zo veel vanaf.als er iets te veel of te weinig in zit wil je dan uitleggen wat ik moet doen of kopen?
mvg. richard


#5

Door:
Rodrick Pante

Berichten:
6

Geregistreerd:

Ik merk een kleine verhoging op je nitraar (No3) maar dat is nog niet RAMPZALIG :) probeer es meer planten in je bak te zetten, zo dat de nitraat beter word verwerkt, ook kun je nitraatminus in doen van Tetra sommigen zouden je Nitratex van jbl aanraden maar ik denk dat dit product iets te sterk gaat zijn voor een kleine verhoging... Dus wat ik 'denk' dat zal helpen is wat planten bijzetten en behandelen met nitraatminus, probeer je nitraat op 12.5-20 te krijgen en wees niet bang een paar algeneters in je bak te steken je hebt ook verschillende soorten slakken of andere waterdiertjes die graag algjes eten, hopelijk heb ik je kunnen helpen met dit bericht :) ps:Carbon Green is ook aan te raden maakt alles in planten houden makkelijker ;) (bij mij toch)

#6

Door:
Richard van Dijk

Berichten:
5

Geregistreerd:

Dank je wel. ik ga eerst meer planten erin zetten.ik heb 3 groten algeneters en 2 kleintjes.mvg richard

#7

Door:
Richard van Dijk

Berichten:
5

Geregistreerd:

Hoi, wat voor soort planten raad jij mij aan?

#8

Door:
Rodrick Pante

Berichten:
6

Geregistreerd:

Snelgroeiende zoals waterpest ofzo...

#9

Door:
Danny Koorevaar

Berichten:
16

Geregistreerd:

Hoornblad denersum soort of cabomba is ook een mooi plantje en groeit ook snel.
Zie dat je je po4 niet hebt gemeten. Weet dat als het bovenstaanden iets uitwijst/helpt het ook hier aan zou kunnen liggen. Snel groeiende planten zijn in mijn ervaring wel altijd het beste tegen alg.

over bemesting kan ook alg teweeg brengen. Zelf heb ik nog nooit met co2 gas gewerkt, want nog nooit nodig gehad. Wel om de week 2 mililiter vloeibare co2 toegevoegd. Maar weet niet hoe zich dat verhoud tot gas. Hoop dat iemand je kan helpen met de vraag of je co2 goed staat afgesteld.


#10

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

De hoeveelheid Co2 bellen kun je berekenen aan de hand van hoeveel liter je aquarium is. Volg de link voor meer informatie hierover.

Let daarbij wel, dat het beter is om wat minder bellen te gebruiken dan teveel. Gewoon, voor het belang van je vissen.

Co2 luchtbellen per minuut

Ik heb gemerkt dat Co2 irritatie kan opwekken bij je vissen. De huid kan bij de vinnen rood worden en kunnen er jeuk van krijgen.

Ik heb ook gemerkt dat water wat prikkelig kan aanvoelen als je er met je eigen arm of hand in aquariumwater gaat. Je kan dan voorstellen hoe de vissen zich kunnen voelen bij veel Co2 luchtbellen.

Dus wees er voorzichtig mee, doseer de bellen gewoon een flink stuk minder. Je bent namelijk al in het voordeel dat je Co2 toepast, een klein beetje Co2 helpt al aanzienlijk voor de plantengroei.

Merk je na langdurige periode dat het echt te weinig is, dan kan je alsnog de luchtbellen aantal verhogen. Je kan dat zien doordat je planten er dan slapjes uitgaan zien. Ze gaan dan wat onderuit hangen.

Steun ons op social media