De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Aquariumpomp

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Patrick

Berichten:
1

Geregistreerd:

Hallo,

Ik ben nieuw hier en heb nu al een dringende vraag.

Ik heb een Jewel meter aquarium, met een Tetra EX700 pomp. In het aquarium zwemmen 2 meervallen, een geel/ oranje algen eter en een visje waar ik de naam niet weet.
Nu lekt sinds gisteren mijn pomp. Het grootste probleem is dat ik morgen voor 4 weken vertrek naar het buitenland.
Nu mijn vraag: "Kunnen mijn vissen het overleven als ik mijn pomp voor 4 weken uitzet?" Misschien domme vraag, maar ik red het niet om nu meteen en nieuwe pomp te kopen. En als ik mijn pompaan laat is deze leeg als ik terug kom en dan leven mijn vissen zeker niet.

Vast bedankt
Groet
Patrick


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Zonder pomp zal je vissen het moeilijk krijgen. De vissen poepen en vervuilen het water, die afvalstoffen moeten door het filter heen om gezuiverd te worden.

De pomp zorgt voor waterdoorstroming in het filterhuis. Die waterstroming is nodig om de bacterie die in je behuizing zit in leven te houden. Wanneer deze goede bacterie doodgaat, is de werking van je filter er niet meer. Die gaan al dood in een paar uurtjes zonder watercirculatie.

Een week of twee kan je wel zonder pomp draaien, maar dan mag er niet gevoerd worden. Want voer zorgt voor vervuiling, meer poepresten, ect.

Wanneer de pomp uit is, krijgen de vissen ook zuurstofgebrek, tenzij er een luchtpomp is die zuurstof aan het water toevoegt.

Ik durf je niet te garanderen wat er na 4 weken gebeurt. Het lijkt mij niet goed om te doen.

Mijn filterpomp was een keer defect, moest vervangen worden. Ik heb toen twee weken zonder filterpomp gedraaid. Ik merkte toen al snel dat de vissen er niet op hun gemak bij zaten.

Ik heb op aanbeveling van andere een luchtpomp met bruissteentje in het filtersysteem gehangen, zodat er toch waterbeweging in filterhuis aanwezig was. Daarbij heb ik in die periode de vissen niet gevoerd, dat ging bij mij voor de twee weken zonder filterpomp goed, maar durf niet met zekerheid te zeggen of het een volle maand lang kan.

Het lijkt mij veel te lang voor je vissen. Vooral omdat ze ook in die maand gevoerd zouden moeten worden, dat doe je dan met van die speciale voertabletten. Maar dat vervuild het water weer. Tevens willen niet alle vissen ervan eten.

Steun ons op social media