De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Aquarium

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Roald Couwenberg

Berichten:
2

Geregistreerd:

Ik heb gister een aquarium aangeschaft, hij is verwarmd en er zit een pompje in. Ik wil beginnen met wat guppen en zwaarddragers, gaan deze samen? En welke andere dingen moet ik nog aanschaffen? Heb er trouwens ook wat stenen een grind in zitten. Tips voor welke planten ik moet aanschaffen? Mijn aquarium is 60x30x30.


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Guppen en zwaarddragers gaan goed samen. Echter, je aquarium bak is eigenlijk te klein voor zwaarddragers.

Mede omdat zwaarddragers ook in een harem gehouden moet worden, dan zit je bak knetter vol van de vis, wat weer ziektes en stress bij de vissen kan veroorzaken.

Je hebt een thermometer nodig om de watertemperatuur te meten - controleren. Voor de rest is je aquarium wel volledig.

Grind is eigenlijk niet zo goed als zand, maar je kan het grind die je hebt wel gebruiken.

Het voordeel van zand is dat het vuil beter op de bovenlaag blijft en makkelijker is schoon te houden. Bij zand blijven planten ook beter vaststaan.

Voor sommige vissen is een zandbodem zelfs een vereiste, meestal voor bodemvissen. Maar aangezien je geen bodemvissen wil, is het ook niet nodig, tenzij je later toch beslist om een bodem diertje erbij te houden.

Meestal wordt de onderste waterzone en bovenste in een aquarium vergeten. Maar daar kunnen ook vissen in leven. Maar je moet in jouw geval wel goed letten dat je niet te grote vissen neemt en vooral niet teveel. Overbevolking in je aquarium, daar krijg je allemaal problemen van, iets wat de aquariumhobby dan minder leuk kan maken.

Je kan allerlei planten gebruiken, een kwestie van smaak. De snelgroeiende planten zijn vaak eenvoudiger te houden, die stellen minder eisen.

Snelgroeiende aquarium planten.
Geschikte planten zijn:

Limnophila sessiliflora
Waterpest (Egeria densa)
Ceratopteris thalictroides (fijn bladige eikenbladvaren)

Let wel, planten hebben voeding nodig om ze goed en mooi te houden. Anders verdwijnen langzaam de bladeren, de plant wordt zwakker en uiteindelijk houdt je niets meer over van de aquariumplant.

#3

Door:
Roald Couwenberg

Berichten:
2

Geregistreerd:

Heel erg bedankt, deze informatie helpt enorm!

#4

Door:
Ronald Kraaijeveld

Berichten:
3

Geregistreerd:

Hou ook rekening met de voortplanting van guppen, dat kan in een hoog tempo doorgaan waardoor je ook te maken kan krijgen met het voorgenoemde overbevolking. begin dus eerst rustig ipv zo snel mogelijk je bak vol te zetten met vissen.

Steun ons op social media