De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Anatome Helena

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Hallo allemaal,
Even een vraagje uit nieuwsgierigheid.


Eten slakken etende slakken (Anatome Helena) elkaar niet op?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Helena slakken eten elkaar niet op. Wel andere slakken eten ze. Sterk nog, de Anatome helena slakken helpen elkaar vaak om andere slakken in aquarium samen aan te vallen en op te peuzelen.

Zorg wel dat er voldoende te eten is voor de Anatome helena slakken, als je op een gegeven moment alle slakjes zijn opgegeten dan kun je ze bijvoeren met bijvoorbeeld een stukje mossel of visje of ander voer waar je vissen niet makkelijk bij kunnen. Je kan het voer dan achter een steen leggen zodat de vissen er niet van kunnen gaan smullen.

De Anatome helena slakken vermenigvuldigen (voortplanten) zich als er voldoende eten aanwezig is. Gelukkig is de voortplanting van deze slak traag, maar versnelt iets sneller als je erg veel voer op bodem laat liggen. Maar snel een plaag krijg je er niet van, niet zoals bij normale slakken.

Dus als je teveel Helena slakken krijgt dan moet je zorgen dat je minder gaat voeren.

De teveel Helena slakken kun je vaak makkelijk kwijt bij een aquariumwinkel, die nemen deze mooie slakken graag aan om in de verkoop te zetten.

#3

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Mijn dank voor je uitgebreide antwoord Rene. De anatome helena is dus best een interessant slakje.

Ik vind ze nog mooi ook.

Ik neem aan dat deze slakken tweeslachtig zijn? of heb je er mannetjes en vrouwtjes van?

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Je heb mannetje vrouwtje, dus je heb er minimaal 5 nodig om deze slakken te laten vermeerderen.

Helena's hebben een soort stekel aan de voorkant. Daarmee kunnen ze hun prooi prikken om een soort vloeistof, gif bij hun slakkenprooi in te spuiten. Na het inspuiten wordt de prooi zachter waardoor de Helena zijn prooi kan opeten.

Anatome Helena's kruipen door heel de bak, maar liggen ook vaak onder de aquariumbodem met hun soort stekel er bovenuit, wachtend op een prooi slak die voorbij komt.

Het zijn mooie slakken en ze kruipen best snel, dus ook actief erg leuk om te zien.


#5

Door:
Monique Anthonio

Berichten:
118

Geregistreerd:

Haha als ik zo je reactie lees vind ik de Helena's een beetje griezelig.ze ligen dus echt op de loer als een roofdiertje, het slachtoffer word geprikt met een vloeistof zo dat die vloeibaar word en ze het als een oestertje leeg kunnen slurpen? sorry nu slaat mijn fantasie een beetje op hol.Het is maar goed dat er geen geluid uit je aquarium komt. Ik moet er nog even over nadenken hoor Rene. Maar nogmaals bedankt voor de uitgebreide informatie.
Groetjes Monique

Steun ons op social media