De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Witte vlekken kempvis

37 berichten • Pagina 2 van 4

#11

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo, voor de witte stip en vlekken moet je Esha 2000 gebruiken temperatuur verhogen naar 30 graden paar dagen doen zie beschrijving en dan daarna als de witte stip verdwenen is water verversen!dit medicijn is niet schadelijk voor jou andere vissen,succes!


#12

Door:
Marco

Berichten:
22

Geregistreerd:

Klopt, vissen zijn moeilijk op foto te zetten, maar het is wel duidelijker nu. Op die foto lijkt het toch echt op wittestip.

Omdat je al een waterverbeteraar gebruik moet je toch met medicijnen werken. Net als wat HA v Aanholt zegt. De temperatuur verhogen en ESHA2000 gebruiken. Voor witte stip is ESHA EXiT nog effectiever met daarbij de temperatuurverhoging van max 30 graden voor enkele dagen.

Witte stip komt bij Kempvissen vaak door stress. Probeer na te gaan waar de stress door zou kunnen ontstaan en los dit op.

Een aantal stressfactoren kunnen zijn:

Gebruik veel planten, decoratie hout, zodat hij zich daar tussen kan schuilen en zich meer op zijn gemak voelt.

Drijfplanten vinden ze heerlijk, daar hangen ze vaak onder en is beschut. Betta vissen en drijfplanten horen bijelkaar.

Het glas kan spiegelen, de Siamese kempvis kan door de spiegelingen zichzelf zien, maar ziet dat als zijn vijand en geeft stress.

Waterstroming, teveel stromend water kan stress veroorzaken.

Te lichte bodem. Het is een algemeen gegeven dat een donkere bodem het licht minder weerkaatst en rustgevender is.

Aquarium te dicht bij doorgang. Wanneer de bak te dicht in de buurt staat waar het druk is, bijvoorbeeld bij een doorgang waar iedereen langs het aquarium kan lopen, kan een stressende werking op vissen hebben.

Teveel waterschommelingen of temperatuurveranderingen. Een aquarium hoort stabiel te zijn. Stabiele waterwaardes met een constante temperatuur. In een klein aquarium is dit moeilijker te realiseren.

Vaak is de aquariumverlichting te fel. Voor de waterplanten is dit gunstig, vissen houden meer van wat gedempt licht. De verlichting dempen kan je ook doen met drijfplanten.

Kijk wat voor jouw van toepassing is, en ga daarmee aan de slag.

#13

Door:
Thomas doornenbal

Berichten:
23

Geregistreerd:

Ik ga kijken naar dat medicijn. Ik heb mijn eerste vissen gekocht bij de hornbach en dat was niet zo een goede keuze. Ze hebben me hele rare combinaties gegeven zoals: 2 guppies met de kempvis en ik had daar ook al garnaaltjes gekocht. Ik vroeg toen ook iets voor mijn planten, want die groeide niet zo goed, dus ze gaven me een voeding mee die dodelijk is voor de garnalen. Hij gaf het gewoon mee tegelijk met de garnalen, dus die waren meteen dood. De kempvis had doorzichtige vinnen en ik dacht dat dat hoorde, maar nu komt langzaam de blauwe kleur terug. Het gaat dus wel beter. Verder heb ik donker grind, kiemhout en veel planten/ drijfplanten. Het aquarium staat naast men bed dus daar loop ik alleen waneer ik ga slapen. Hij is ook heel opgewonden als ik voor het aquarium sta en zwemt hij meteen naar me toe, dus ik denk dat het beter gaat. Bedankt voor de reacties!

#14

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo,houdt wel na een paar dagen je water in de gaten? en dan stapsgewijs je thermometer terug brengen naar de normale waarden,en schoon water toevoegen een 1/3 deel!!!ik weet niet waar jij vandaan komt? je zei?hornbach in nieuwegein?? daar heb je daar ook Diebo zitten en die geven wel het juiste advies en andere zaken wat de planten en vis betreft!!succes verder!mvg


#15

Door:
Marco

Berichten:
22

Geregistreerd:

Leuk, bij Hornbach heb ik ook geen goede ervaring gehad. Tegenwoordig ben ik ook al niet meer te spreken over tuincentra's. Die vindt ik veel te duur voor kleine spulletjes.

Een flesje koste mij daar 3 keer duurder dan elders. Bovendien stond er niet een Nederlandse beschrijving bij. Het was van een vaag merk, die ik nooit eerder gezien had. Ik ging er vanuit dat het goed spul was, toen ik later pas doorkreeg dat het flesje veel te duur was.

Ik had een pompje nodig, kosten mij daar 69,- euro (niet gekocht), exact dezelfde ergens anders gevonden voor 32,- euro! Voor die prijs kon ik er 2 kopen, één reserve.. altijd handig!

Je moet heel goed opletten voor je iets koopt. Ook met vissen kan je beter eerst zelf goed op internet rond zoeken. De meeste winkels verkopen maar wat, zonder de welzijn van de vissen voorop. Terwijl je zou verwachten dat ze daar wel de juiste informatie je zouden meegeven. Helaas, is die tijd veranderd en gaat het om de euro's die ze eraan verdienen. Meestal zit je beter in de wat kleinere winkeltjes, die kwaliteit moeten leveren om hun winst te halen. De rest doet maar wat..

Ja, ik weet ook dat die Betta splendens soms zelfs dansjes uit blijdschap doen als ze hun baasje weer zien. Echt, ze zijn gaaf. De kleuren komen wel terug, hoe beter de waterwaardes zijn hoe mooier ze van kleur worden.

Er bestaat trouwens ook speciaal visvoer waar ze diepere intensere kleuren van krijgen. Ik heb zelf een Gourami labyrintvis die krijgt daar hele mooie, diep blauwe vlekkenpatroon door, misschien iets voor jouw vis?

Het is Spirulina voer, je hebt het ook in vlokvoer. Het accentueert de kleuren. Het is wel duur visvoer, maar wel erg goed spul. Spirulina is niet alleen een kleurversterker, de algen stimuleren ook het immuun– systeem van de vissen. Je betta vis kan daar wel mede door aansterken. Ik geef mijn vissen zo nu en dan wat Spirulina voer, spaarzaam tussendoor al het andere voer wat ze krijgen.

#16

Door:
Marco

Berichten:
22

Geregistreerd:

Hoi HA v Aanholt,

Diebo, die ken ik nog niet. Ik ga daar op zeker eens rondneuzen, misschien morgen wel, want moet toch nog nieuw voer erbij halen. Ik heb gekeken op Google map, en die geef aan dat het drie kwartiertjes rijden is van hieraf. Dus mocht er niets tussendoor komen, dan ga ik die kant op! :)

#17

Door:
Thomas doornenbal

Berichten:
23

Geregistreerd:

De diebo is een geweldige winkel. Ben er meteen heen gegaan op advis van andere. Het is echt sneu wat die bouwmarkten doen met hun visjes. Ik heb al mijn vissen daar gehaald en ze gingen snel dood omdat ik het helemaal verkeerd had aangepakt. De diebo heeft me alles goed uitgelegt en ze nemen echt de tijd voor je. Ik heb 2 glasmeervallen gekocht bij de hornbach die nog leven, en de beste vrienden zijn, maar eigenlijk moeten die wel in een groep leven. Het gaat nu erg goed met ze, maar het is zielig voor die beestjes dat ze dat doen. Ik heb bij de diebo 5 amano garnaaltjes en 5 dwerg algeneters gehaalt en ze doen het heel goed( ookal eten de garnaaltjes soms planten wortels, dan drijven de plantjes in eens aan het wateroppervlak) maar ze zitten nu op het java mos wat ik gekocht heb. Verder heb ik ook 4 vuurneons die heel grappig zijn

#18

Door:
Thomas doornenbal

Berichten:
23

Geregistreerd:

Bedankt voor de tip, ik vind het echt niet erg om wat extra geld uit te geven aan mijn visjes. Het is nouw eenmaal een duure hobby ;)

#19

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo,leuk dat jij mijn raad heeft opgevolgd,je betaalt wat meer bij de Diebo maar dan krijg je wel waar voor je geld,en goede uitleg van ze! je moet geen vissen op marktplaats kopen,heb ik geen goede ervaring mee,niet allemaal? maar de meeste zieke vis!!ben benieuwd waar jij vandaan komt?ik uit Nieuwegein,vind ik weleens prettig om te weten? omdat nu alles op afstand gebeurd?mvg


#20

Door:
Thomas doornenbal

Berichten:
23

Geregistreerd:

Ik woon in houten. Puur uit nieuwsgierigheid, welke vissen hebben julie? En welk soort aquarium. Alvast bedankt

Steun ons op social media