De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Witte vlekken kempvis

37 berichten • Pagina 1 van 4

#1

Door:
Thomas doornenbal

Berichten:
23

Geregistreerd:

Hallo
Ik heb een siamese kempvis man voor een paar maanden. Ik heb laatst ontdekt dat hij witte vlekken heeft op zijn kop. Het zij echt vlekken en niet stippen. Kan iemand mij helpen??


#2

Door:
Marco

Berichten:
22

Geregistreerd:

De Siamese kempvis (Betta splendens) kunnen witte stip krijgen. Witte stip hoeft niet als uiterlijk stippen te zijn, het kan ook lichte witte vlekken op het vislichaam vertonen.

Je kan bij de witte stip visziekte een medicijn gebruiken, maar ook met Easy-Life vloeibaar filtermedium zal stress effectief worden geƫlimineerd. Easy-Life ondersteunt de werking van het immuunsysteem.

Het kan ook komen doordat de slijmlaag is aangetast. Vissen hebben een slijmlaag over hun huid. Deze slijmlaag beschermt de vis tegen infecties. Een symptoom van een slijmlaag problemen is lichte plekken op de huid. Wanneer je denkt dat je Siamese kempvis last heeft van een slijmlaag probleem, dan kan je een zoutbadje proberen.

Door een jodiumvrij zoutbadje laat de slijmlaag los en zal de vis een nieuwe beschermlaag krijgen. Maar wees dan wel zeker dat het geen witte stip is, want een zoutbadje geeft stress.

Zoutbad van jodiumvrij zout

Daarnaast blijft de water kwaliteit van groot belang. Een deel van het water verversen en de bodem goed schoonmaken. Niet alleen het oppervlak, maar ook in de bodem zelf.

#3

Door:
Thomas doornenbal

Berichten:
23

Geregistreerd:

Dank u wel voor de reactie, maar ik ben altijd bang met medicijnen dat mijn amano garnaaltjes er niet tergen kunnen. Kan je ook foto's op dit forum plaatsen, dan kan ik laten zien wat ik bedoel

#4

Door:
Marco

Berichten:
22

Geregistreerd:

Nee, foto's uploaden lukt niet. Je kan het wel uploaden in het menu Fotos. Daar staan ook allemaal foto's, dan kan ik het daar bekijken.


#5

Door:
Thomas doornenbal

Berichten:
23

Geregistreerd:

De kempvis heeft ook een soort witte strepen op zijn kieuwen

#6

Door:
Marco

Berichten:
22

Geregistreerd:

Upload dan een foto, dan kan ik meekijken ;)

https://www.visaquarium.nl/fotos/

#7

Door:
Thomas doornenbal

Berichten:
23

Geregistreerd:

Ik heb een foto geupload daar zie je die stepen op zijn kieuwen een beetje. de vlekken zie je alleen als hij in het licht zwemt.
Ik ben nog een beginner en wil mijn kempvisje echt niet kwijt, hij is de mooiste vis uit mijn aquarium. En hij heeft een heel grappig karrakter. Heel erg bedankt voor de hulp. De foto heet kempvis met witte vlekken

#8

Door:
Marco

Berichten:
22

Geregistreerd:

Ik heb de twee Betta splendens foto's bekeken. De vlek is moeilijk te zien, maar na wat uitvergroten zag ik het.

Via de foto's is het moeilijk inschatten, maar het lijkt niet heel ernstig.

Heb je een afdekkap op je aquarium?
Het zijn labyrintvissen die bovenwater kunnen ademen. Als de temperatuur net boven het water kouder is kunnen ze ziek raken. De temperatuur tussen wateroppervlak en afdekkap moet vrijwel gelijk zijn aan de watertemperatuur. Meestal is dat wel het geval, als je een afdekkap hebt.

Gebruik een waterverbeteraar, dit heeft namelijk een gunstige werking op zijn slijmlaag en beschermd de vis. Het werkt stress verminderend en daar kunnen je garnalen wel tegen. Gebruik de waterverbeteraar als medicatie om je Betta splenden wat op te peppen. Je hoeft het niet constant te blijven gebruiken, alleen tijdelijk als medicijn.

Wat voor aquariumbodem heb je? Grind, daar kan veel vuil in terecht komen. Ik ga ervanuit dat je dit al doe, maar probeer eens met gravel cleaner de bodem grondig te reinigen.

Thomas, je hebt gelijk. Ze zijn mooi en hebben ook een karakter, dat maakt deze vis bijzonder. Sterker nog, ze zijn slim. Je kan een Kempvis zelfs trucjes leren, moet je nagaan.

#9

Door:
Thomas doornenbal

Berichten:
23

Geregistreerd:

Ik maak de bodem inderdaad schoon met zo een stofzuigertje en een zuurstofpomp, ik heb ook een deksel op mijn aquarium(het zou anders niet zo slim zijn om garnaaltjes te nemen;)maar wat voor een waterverbeteraar bedoel je. Ik heb al een waterverbeteraar en die doe ik er in als ik water heb ververst. Er staat op dat het cloor en koper uit het water haalt. Sorry van de wzige foto's, ik krijg geen mooie foto's door het aquarium glas. Heel raar want het is hardstikke schoon. En men vis geen niet met zijn vlek naar me toe zwemmen. Hij kijkt me altijd aan en dan zie je het net niet.


#10

Door:
Thomas doornenbal

Berichten:
23

Geregistreerd:

Ik heb een plaatje gevonden van een betta die een beetje het zelfde heeft ik heb hem geupload onder de naam kempvis witte vlek

Steun ons op social media