De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Witte mist waas in water nieuw aquarium

10 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Wouter

Berichten:
16

Geregistreerd:

Ineens een witte waas in het water van nieuw aquarium!?

Na glashelder water met indraaien te hebben gehad heb ik sinds gisteren ineens last van een soort witte waas. Gisteren was het water melkachtig van kleur, vandaag is de bak mistig. Ik kan de achterwand van aquarium nog een beetje zien. De vissen zitten sinds drie dagen in nieuw aquarium. Gelukkig hebben de vissen er zo te zien weinig last van de mistlaag.

Ik wil graag snel van de witte mist waas af. Hoe krijg ik de waas uit het water?

Weet iemand wat ik hier aan kan doen?
Dank jullie wel


#2

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo wouter,een nieuwe opgestarte aquarium moet je eerst laten indraaien en dan trekt de mist op tot helder water met toegevoegde middelen,en dan pas je vis erin!!!
succes groet anthonius

#3

Door:
Henk

Berichten:
17

Geregistreerd:

Hoi Wouter,,ik neem aan dat je er echte planten in heb ,,maar wat voor voedingd bodem heb je er in ,,of gebruik je pillen die je bij de wortels stop ,,dit kan een witte was geven als jij,, of de vissen aan je planten gaan zitten of in de bodem rommelen dan zitten die pillen niet diep genoeg in de grond
Gr henk

#4

Door:
Wouter

Berichten:
16

Geregistreerd:

Allemaal snelgroeiende planten en krijgen wekelijks een dopje van 20ml vloeibare voeding. Er zit geen voedingsbodem in maar los zand voor bodem wroeters. Inrichting stelt weinig voor. Ik wil later het verder inrichten. Eerst aanzien hoe de mist verdwijnt.

Het is een opstartbak merkloos gekregen van kennis. Hij kan mij niet verder helpen omdat hij nog nooit zoiets heeft meegemaakt. Hij heeft aangeraden water te verversen. De witte troebel mistvorming lijkt daardoor minder te worden. Hopelijk geeft het geen schade aan vissen.
Ik kijk het nog even verder aan, voorlopig heb ik weer vertrouwen dat het goed komt. Bedankt voorde snelle hulp!


#5

Door:
Mark Labordus

Berichten:
12

Geregistreerd:

Bacteriebloei noemen ze dat geloof ik.. zie je wel vaker in de opstartfase.. Is niet schadelijk en het devies is vooral zo veel mogelijk de boel met rust laten, dus ook tussentijdse (extra) verversingen wordt afgeraden.

Hoe lang heb je eigenlijk ingedraaid?
Want zoals ik het begrijp zou het na een indraai-periode van 3/4 weken wel zo'n beetje moeten gaan wegtrekken.

#6

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Als het wat helder word? dan doet je nog een dopje opstartvloeistof erin en Esy-live voor je vissen(goede bactierrien)dan is het na een tijdje je water goed helder,maar geen water verversen? want dan krijg je weer die witte waas!!!
succes groet anthonius.

#7

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo wouter, bericht eens hoe het nu met jou bak gaat? is je bak nu helder? groet anthonius

#8

Door:
Wouter

Berichten:
16

Geregistreerd:

Het gaat beter. De witte waas is wel weg. Met rust laten werkt. Inmiddels nog meer planten erbij die water ook beter maken. Inrichting begin leuk te worden. Nu nog een stuk hout erbij. Welk hout is goed of aan te raden?

#9

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo wouter,hout wat geschikt is voor jou aquarium,daar moet je naar een dierenspeciaalzaak,welke is dat in jou plaats? ben benieuwd waar jij woont? ik woon in Nieuwegein.
en op het hout kan je ook plantjes op vast maken met visdraad.
je doet er verstandig aan om je toevoegingsmiddeltjes van Esy-Live te nemen dat is het beste om je bak goed te houden(ik bestel dit bij Zooplus.nl)en dan heb je gelijk korting op je producten,dan hoor ik het wel,groet anthonius.


#10

Door:
Manuel Pascual

Berichten:
1

Geregistreerd:

Hallo ik ben manuel ik heb hetzelfde probleem wat kan ik doen de aquarium leeghalen en opnieuw vullen of dat juist niet

Steun ons op social media