De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Vissenstress

13 berichten • Pagina 2 van 2

#11

Door:
Len@rd

Berichten:
23

Geregistreerd:

Daar sluit ik mij bij aan. De verkopers vragen niets en geven het dier zonder moeite mee. Zo stond ik in een winkel en zag iemand een jong maanvisje kopen.

Toen de verkoper wegliep vroeg ik de man of hij nog meer vissen thuis had. Hij zei "Nee, ik niet. Het is ook niet van mij maar voor mijn zoon".

Ik vroeg hem of hij wist dat maanvissen groepsdieren zijn en ze niet alleen gehouden kunnen worden. De maanvis zal doodgaan, puur uit verveling, omdat ze groepsverbonden zijn. Hij antwoorde daarop "Dat wist ik niet, maar dat zal toch wel meevallen".

Ik zei dat hij zich daarin niet moet vergissen, vooral niet bij maanvissen. Maanvissen hebben snel stress. Ik vroeg hem meteen achteraan of hij zich bewust was dat het dier enorm groot kan worden. Hij zei "Ja, ze zijn nog klein hé, maar enorm groot lijkt mij sterk".

Ik vertelde hem dat een maanvis een hoge bak nodig heeft van minstens 40cm hoog. Omdat de maanvis die je nu van plan bent te nemen wel 30cm kunnen worden, in te kleine bak gaat dit problemen geven, zijn vinnen kunnen de bodem raken. Hij keek me aan alsof ik een irritant ventje was.

De verkoper kwam terug met schepnetje en plastiekzakje om de vis te vangen. Ik liet de man met rust, keek op afstand hoe het maanvisje uitgevangen werd.

Ik snap best dat sommige kopers het niet leuk vinden om ondervraagd te worden en het voor verkopers ook niet leuk is om bij iedere klant dit te doen. Het gaat om de dieren. Ik weet zeker dat als de verkoper dit aan zijn klant had gevraagd, dat de man dan niet de vis had genomen. Maarja, dan verkoopt hij niets..


#12

Door:
Krobbert

Berichten:
6

Geregistreerd:

Bedankt allen,

Water nogmaals getest en was nu OK.

Ik heb er nu twee 'Botia Striata' -s bijgekocht en ze zijn gelijk al contact aan het zoeken met diegene ik al had. Ben benieuwd of zijn gedrag nu inderdaad gaat veranderen.

Hij doet nog wat morrig maar reageert wel. leuk om naar te kijken.

Wonderlijk hoe die soorten elkaar herkennen, eigenlijk heel logisch, maar toch ook weer niet. in elk geval is het duidelijk dat ze elkaar direct opzoeken in een nieuwe omgeving!

bedankt voor de tips!

groet

Krobbert

#13

Door:
Krobbert

Berichten:
6

Geregistreerd:

Nog even over de aquariumzaak en het welzijn, daar ben ik het ook mee eens. Het verschilt wie ik voor me heb, ik weet nu inmiddels wie van de 4 die er rondlopen de meest eerlijke informatie geeft.

Wat ik ook wel ontnuchterend vond, is dat die jongen zei 'ach, ze mogen blij zijn dat ze hier zitten, in het wild waren ze al lang opgevroten'.

Tsja, zo kan je het ook bekijken.. Maar ik merk dat ik toch wel erg hecht aan die beestjes en ik vind het vreselijk als er een doodging! Of als ik het idee heb dat ze zich niet ok voelen. Vandaar 2 er bij, in een kleine bak, en geen 6, maar nu toch een groepje.

En dan misschien over een tijdje maar eens een grotere bak..

Steun ons op social media