De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Vannacht 4 vissen overleden

103 berichten • Pagina 2 van 11

#11

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Ja! Sory ;-) dat was niet de bedoeling,heb je helemaal gelijk in. Mijn gepassioneerde gekte kwam weer omhoog om jou zo optimaal te helpen. Nou heel kort,ja die bioballen vervangen. En onthoud de rest van het gegeven advies in je achterhoofd voor in de toekomst als je toch weer problemen gaat krijgen met je no2 of nh4. Mvg


#12

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Harald, maar lavastenen los in de bak hebben toch ook een filterend effect?

#13

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Hoi erick, antw op de vraag is; ja en nee.
ja; omdat in heel je aquarium bacterien leven, in de bodem, tussen de wortels van de planten op je achterwand kienhout en ook op de stenen en mee helpen aan het filteren van het water
maar zoals je weet is een filter bedoeld om je water schoon te filteren van afval zoals poep etensresten en noem maar op en dat blijft daar achter.... en dat is nu juist wat je bacterien nodig heeft om het water optiemaal te filteren tot no3 voor de planten. maar wat ze vooral nodig hebben is een donkeren ruimte zoal het filterhuis om optiemaal hun werk te kunnen doen, want teveel licht vertraagd het proces en dat KAN weer een po4 stijging geven.
dus nee want lavasteen alleen in je aquarium geeft niet het snelle en stabiele resultaat wat je zo graag wilt bereiken. en daarom doen we lavasteen en substraat in de filter. daarom staan de glazen biofilters altijd onder je aquarium in je aquariumkast waar het donker is.

#14

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Ik ga zondag, denk ik, ff kijken bij de aquavaria. Misschien dat ik daar nog iets leuks op de kop kan tikken. En weet jij of het normaal us dat clownbitias zichzelf ingraven onder het (in mijn geval) kienhout?


#15

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Dat is idd vrij normaal erick. Hij laat zich het meeste zien tijdens de schemering. De clownbotia kan zich soms dagenlang schuilhouden en dan duikt hij opeens weer op. De schuilplaatsen kunnen bestaan uit een mooi stuk kienhout, opgestapelde stenen zodat holen ontstaan, halve kokosnoot en bloempotjes in combinatie van wat losstaande beplanting. Of het licht iets dimmen door b.v. drijfplantjes wat de schemering nabootst of als je een t8 lichtkap heb dan kan je de reflectoren (als je die heb) perforeren en ondersteboven onder je lampen bevestigen, zo dim ik ook mijn licht voor mijn nhamunda biotoop aquarium samen met wat thee achting gekleurd water wat ik door zelf geplukte elzenproppen bij ons in het biesbosch pluk. En die aquarium beurs daar wou ik idd ook heen gaan maar mijn vrouw heeft al een weekendje weg geboekt rond die dagen. Dus nu wacht ik maar op de vivariumbeurs ook leuk (denk ik) in november.. :-)

#16

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Biesbos? Ben je ook schapenkop of brabo?

#17

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Nee hoor gozer ik ben een echte haagenees... die door zijn dortse vrouw zich heeft laten verleiden om in dort te komen wonen. ja en voor vrouwen doe je bijna alles.. toch hihi.

#18

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Ik heb heb me ook ooit laten verleiden door een dordtse. Dat liep spaak maar ik woon er nog wel en nu heb ik me laten verleiden door een goudse en daar staat m'n visbakkie dan ook. Ik schijn het toch niet af te leren. ;))))))

#19

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Harald. Zondag ben ik klaar met extra bactoturbo toevoegen. Is het wijs dat ik zondag de andere waarden gaat meten of een week later, of allebei?


#20

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Hoi erick, het is dan idd raadzaam om de no2 dan te testen. Maar wat eigenlijk nog belangrijker is om te testen is de nh4. Want dit zegt samen met de no2 meer over het welzijn van je bacteriën in je filter en aquarium.
Dus met anderen worden als èèn van die bacteriën het niet goed doet of ze kunnen en blijven niet aanhechten aan het filtermateriaal, dan spreek je over een niet goed functionerende bacterië systeem in je filter en aquarium. En dat is ook gelijk de reden dat ik je adviseerde om onder andere lavasteen in je filter te doen en substraat. En het zijn ook juist die twee waterwaardes die giftig zijn voor je vissen. En dus een plotselinge vissterfte en of verstoorde vis gedrag veroorzaakt.
Officieel hoort de no3 test er ook bij,maar aangezien dit vaak ook in je kraanwater zit en dit ook het eind product is van je bacteriën voor je planten,zal deze test altijd positief zijn. Maar ik Zeg op mijn beurt schaf die aaleen aan als je een explosie van draadalg in je aquarium. Want dan heb waarschijnlijk een te laag no3 en/of co2 te kort voor je planten.

Steun ons op social media