De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Stenen vast kitten

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Len@rd

Berichten:
23

Geregistreerd:

Het begon weer te kriebelen om een nieuwe bak te maken! Jawel! Dit keer wat groter van afmeting gekocht bij marktplaats!

Nu zat ik zo ff te googlen voor een aantal dingen. Het meeste heb ik gevonden immiddels. Ik zie niet wat voor soort kit ik nou het beste kan gebruiken bij het verlijmen van steen. Er komen flink wat stenen in. Ze zijn nogal zwaar en rebust van vorm. Heb je daar speciale matjes voor kocht. De matjes zitten er nu in.

Hoe kan ik het beste de stenen achter in mijn bak vast lijmen? Het staat nogal wankel allemaal. Ik wil niet riskeren dat straks mijn mooie aquariumbak aan diggelen ligt doordat er stenen beginnen te verschuiven.

Ik moet dus iets zien te verzinnen om de hele zooi goed op zijn plek te houden. Welke soort kit gebruik ik hiervoor het beste? Toch niet die standaard aquarium kit lijkt mij? of wel? hecht dat spul een beetje?


#2

Door:
Luc

Berichten:
0

Geregistreerd:

Het vastlijmen van stenen is niet echt nodig zolang je ze maar stevig genoeg opstapel! Stapel de stenen op en probeer ze dan met je handen een beetje te verschuiven. Lukt dat niet dan ligt het vast als een huis. Zit er nogwel beweging in dan moet je even kijken of je wat stenen ergens anders kan verplaatsen zodat je een stevige stapel krijg.

Als je alles vast gaat lijmen dan kan je het nooit meer los krijgen! Dat is vrij onhandig als je later het nog eens anders wilt neerleggen. Tussen de stenen zitten openingen waar vuil in terecht kan komen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je alles verlijmt je ook zorg dat je nooit meer de stenen van elkaar af kan krijgen. Je heb dan een probleem!

Stenen vastlijmen niet doen!

#3

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Ik ben het volkomen eens. Als het echt niet anders kan dan moet je het pas vastlijmen. Het nadeel van stenen vastplakken is dat eenmaal je stenen zijn vastgeplakt de vissen er tussen kunnen gaan zwemmen. Dan word het moeilijk om ze te vangen. Vooral lastig als één van je tropischevissen dood is en tussen de stenen zit. Dan kan je die nauwlijks nog uit je bak verwijderen zonder een stuk van je decoratie kapot te maken! Vuil hoopt zich juist vaak op tussen de spleten en gaten van de rotsformatie. Zie dan nog maar de vuilophoping schoon te krijgen. Verlijm dus alleen iets als het niet anders kan. Wanneer je iets moet lijmen doe dat dan met aquariumkit, het moet kit zijn die zuurvrij is.

Er zijn veel verschillende soorten kit. Je heb doorzichtige maar ook bijvoorbeeld kit met een zwarte kleur. Op de plekken die zichtbaar zijn moet je transparante kit gebruiken. Geen idee waarom de ene zwart is en de andere geen kleur heeft. Waarschijnlijk zit het verschil hem in de sterkte waarmee de kit zich vasthecht aan het materiaal. Ik heb zelf zwarte aquariumkit gebruikt om mijn achterwand vast te lijmen.

#4

Door:
Meester in de hobby

Berichten:
149

Geregistreerd:

Er zit geen verschil kwa sterkte tussen zwarte kit of transparante kit. Dit heeft puur te maken met wat de klant wenst. Je kan he je meschien wel voorstellen dat je voor het vast lijmen van stenen gauwer transparante kit gebruikt ipv zwarte, zwart valt op.verder ben ik het ook volledig met de advies hier boven eens zolang de stenen stabiel liggen zullen ze zeker weten niet omvallen, en kan je ze nog ten alle tijden verplaatsen indien gewenst op die manier is dat ook gewenst voor de vissen om steeds op ontdekking te gaan en een nieuwe territorium te maken. Tenzij je ziet dat er een nestje zit dan moet je de stenen laten zoals ze zijn tot de jonge uitgekomen zijn. Mvg harald gepassioneerde hobbyist.

Steun ons op social media