De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Plaatsen aquarium

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Jannemiek

Berichten:
1

Geregistreerd:

Hallo allemaal,

Al een aantal dagen kom ik op deze site om alle info te krijgen over aquariums. Ik dacht laat ik me aanmelden om mijn vragen te delen en misschien wat advies te kunnen krijgen. Ik ben mijn hele leven al gefascineerd door aquariums, niet weg te slaan bij de mooie vissen. Nu denk ik serieus na over de aanschaf ervan. Maar nu is mijn vraag: We wonen in een doorzonwoning, dus heel veel licht door het hele huis. Nu willen we hem op een plek dat we hem vanaf de bank kunnen zien. Dan staat het aquarium niet in vol zonlicht (we hebben luxaflex, dus dat is geen probleem) maar het is dus heel licht in de woonkamer. Nu komt de vraag haha: Is het dan nodig om verlichting aan te hebben overdag?Kunnen de lampen dan bijv. van 17.00 tot 00.00 aan en s'nachts uit? Omdat ik veel lees dat ze ongeveer 12 uur aan moeten lijkt me dat bij ons overbodig? Ik hoop dat iemand antwoord voor me heeft:) Ik heb al veel nuttige vragen plus antwoorden gelezen, echt leuk. Groetjes Jannemiek


#2

Door:
AquaTwan

Berichten:
13

Geregistreerd:

Je kan makkelijk een paar uur minder lang per dag de verlichting laten branden. Je aquarium moet daarop wel ingestelt zijn. Planten hebben het meest behoefte aan veel licht, begin daarom niet direct met een vol beplant aquarium. Zet er een paar snelgroeiende planten in die minder veel eisen stellen aan licht. Zoals bijvoorbeeld:

  • Bacopa australis
  • Ceratophyllum demersum (Hoornblad)
  • Echinodorus bleheri

Dit zijn planten die minder lichtbehoevend zijn en snel kunnen groeien. Beplant het aquarium schaars, want bij teveel planten moet je Co2 gaan insturen om ze in leven te houden. Je kan je aquarium decoreren met mooie stenen, sierhout of ander decoratie materiaal met daartussen staand je snelgroeiende plantjes.

#3

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Acht uurtjes op een dag verlichting moet kunnen inderdaad.

Steun ons op social media