De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Mijn kersenbuikjes eten bijna niet

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Gerda de Wit

Berichten:
0

Geregistreerd:

Is het normaal dat kersebuikjes alleen van de bodem voer opneemt? Ze komen nooit tijdens het voeren op het voer af. Het enige voer wat ze aannemen is wat op de bodem valt en blijft liggen. Het probleem is dat mijn visjes het meeste voer al voortijdig op hebben voordat het op de bodem valt. Mijn meervallen ruimen de bodem als een stofzuiger ook nog eens leeg waardoor mijn kersebuikjes nauwlijks de kans krijgen om wat voer te eten.


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Om te beginnen moet je niet al te veel zorgen maken, een vis eet namelijk de hele dag tussendoortjes. Vissen zijn namelijk grazers en zijn continue opzoek naar voedsel. Vooral de kersenbuikjes tonen dit soort gedrag. Omdat kersenbuikjes altijd laag op de bodem zitten komen ze van alles op de bodem tegen.

Een vis kan twee weken makkelijk overleven zonder bij te voeren (bij een goed draaiend aquarium). Ze voeren zichzelf dan met algen en voedsel vanaf de beplanting en halen voedselresten van de bodem af.

Wanneer je kersenbuikcichlide ziek is, dan moet je wel goed observeren wat ze eten en zonodig zorgen dat ze op zijn minst iets binnenkrijgt. Ik lees uit je verhaal dit niet, je maakt zorgen dat je tropische visje niet genoeg te eten krijgt omdat de andere vissen het eerder opeet dan dat je kersenbuikje daar de kans voor krijgt.

Wanneer de kersenbuikcichlide honger krijgt en niet genoeg gegeten heeft dan zal je zien dat hij bij het voeren van de vissen ertussen gaat zwemmen. Hij verlaat dan de bodem en zwemt ook net als alle andere vissen naar de plek waar er gevoerd wordt. Een beetje afwachtend en terughoudend zal de kersenbuik dan wat voer tot zich nemen. Wanneer zijn buikje vol zit dan zal hij meer geneigd zijn om op de bodem te blijven.

Het is dus een normaal gedrag van ze. Geef ze in iedergeval gevarieerd voedsel. Tropische zoetwatervissen houden over het algemeen het meest van levendvoer en als goed alternatief diepvriesvoer. Er zijn veel voersoorten op de markt te koop waardoor gevarieerd voeren steeds makkelijker wordt.

Laat nog eens weten hoe het met je kersenbuikje gaat, succes!

#3

Door:
Gerda de Wit

Berichten:
0

Geregistreerd:

Het gaat heel goed met mijn kersenbuikjes. Ze doen het prima tussen de andere vissen. Ik was te bezorgd, het blijkt allemaal gewoon zo te horen. Ik zie bij de kersenbuikjes dat ze een eigen territorium hebben gemaakt en ze daar tevreden mee zijn. Op die plek zijn ze steeds vaker aan het zoeken naar restvoedsel op de bodem. Wanneer ik mijn vissen voer geeft komen eten halen. Ze zijn nu nog leuker omdat het alles goed met ze gaat. De twee kunnen het goed samen vinden, een heus paartje.

Steun ons op social media