De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Meten van CO2 waardes

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Sven

Berichten:
3

Geregistreerd:

Wie heeft er meer ervaring met Bio CO2 plantenbesmetting. Zijn er meer manieren om erachter te komen wat de Co2 waarde van het water is?

Ik maak een paar dagen gebruik van Bio Co2 maar vind het controleren van de hoeveelheid wat uit het flesje komt moeilijk in te schatten. Ik heb een meetsetje gekocht. Hiermee kan ik de PH en KH waarden van het water meten. In bijgehorende tabel kan ik dan aflezen wat de waarde is. Voor de andere waarde moet ik de kleur die dichtbij de kleur van het watermonster past vergelijken. De kleur geeft dus de een waarde aan. Daarna moet ik met een grafiek wat ik op internet gevonden heb deze waardes vergelijken.

Ik weet dat het meten enorm belangrijk is vooral in begin. Dit doe ik dus al een paar dagen. Ik vind het nogal een gedoe om dagelijks te onderzoeken wat de waardes zijn en zoek daarom een eenvoudigere manier.


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Er is ook een meetsetje in de handel waar je direct de CO2 waarde mee kan uitlezen zonder de PH en KH te meten. Dit werkt al een stuk sneller voor je.

Maar je kan voor een klein bedrag extra een nog beter systeempje kopen. De Co2 Indicator is een balletje in een houder waarin vloeistof gedaan word. Deze bevestig je aan de binnenkant van het aquarium aan het raam vast met een bijhorend zuignapje. Na een paar uur zal de Co2 indicator een kleur aangeven. Er zijn drie verschillende kleuren. Dus lekker makkelijk af te lezen.

  • Blauw - Als het vloeistof in de indicator blauw is dan heb je teweinig CO2.
  • Rood - Geeft het rood aan dan heb je teveel CO2.
  • Groen - Als het vloeistof groen word dan is het optimaal voor plantengroei.

Zo'n setje is misschien iets duurder dan een normaal meetsetje maar het voordeel hiervan is dat je op elk moment een visueel overzicht hebt van de waarden.

Ik heb zelf de Colombo Flora-Grow CO2 Indicator . Die werkt langdurig. Bij de indicator zitten twee flesjes waarmee 2 jaar lang visueel de CO2 niveau zichtbaar is.

#3

Door:
Marieke

Berichten:
5

Geregistreerd:

waar kan je dat halen?en wat kost dat ongeveer?

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Dit is er één van dennerle:
http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=article&id=141%3Aco2-langzeittest-correct-ph&catid=123%3Aprofi-line&Itemid=153&lang=nl

Je kan hem online bestellen, maar ook zijn ze in aquariumwinkels verkrijgbaar. Om online de co2 tester te bestellen kan je dit doen via:
http://www.zooplus.nl/shop/vissen/partner/zap123241

Steun ons op social media