De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Meervallen voeren als normale vissen

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Vaak worden de meeste meervallen verward met algeneters. Algeneters zijn herbivoren en zijn daar helemaal op ingesteld. Je kan dit zien aan de bek van een planteneter. Alleen plantaardig voedsel word gegeten. Normaal visvoer eten ze vaak niet of nauwlijks. Algeneters moeten worden bijgevoerd met voertabletten en groentes, ect. De standaard meerval heeft normaal vis voedsel nodig. Meervallen zijn geen afvaleters, ze moeten normaal gevoerd worden. Dat kan met levendvoer, diepvriesvoer en droogvoer. Er zijn speciale zinktabletten die zorgen dat het voer op de bodem blijft liggen. In het begin is de voertablet nog hard waardoor de siervissen in de andere waterlagen het minder snel opeten. Het voer word na een tijdje zachter, zodat de bodembewoners zoals de meerval ervan kunnen snoepen. Voer de vissen niet alleen met voertabletten, geef de vis een afwisselend dieet om gezond en fit te houden.


#2

Door:
Mark Labordus

Berichten:
12

Geregistreerd:

Voor mijn Corydorassen kies ik tegenwoordig voor zinkende voedingstabletten die niet uit elkaar vallen (tot stof) omdat ik het idee heb dat dat teveel mijn bodem/water belast. (ik weet trouwens niet helemaal zeker wat daar van waar is)
Dus zacht wordende tabletten die hun vorm behouden, zoals Sera vipachips of Hikari Sinking Wafers.

#3

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Bedankt voor reactie! Ik ben zelf ook voorstander van zinkend voer wat niet snel uit elkaar brokkel. Geen idee of het poreuze spul in de bodem zal verdwijnen en slechter is voor aquariumwater.

Merk wel dat afgebrokkelde stukjes niet gegeten worden en dus eigenlijk weggegooid vissenvoer is. Voor mijn algeneter heb ik nu mooi voer gevonden wat langdurig hard op de bodem blijft liggen. Ideaal voer, de bodemvis gaat er bovenop liggen om het lekker op te peuzelen.

Sera Vipachips gebruik ik ook, dat blijft inderdaad stevig in model. Buiten de bodemvissen lusten ook mijn overige aquariumvissen dit graag en snoepen kleine stukjes mee. Het mooie daarvan is, dat de maanvissen het voer lekker verspreiden door aquariumbak en zo elke vis ervan kan eten.

Hikari Sinking Wafers heb ik nooit geprobeerd. Morgen ben ik van plan nog even langs de lokale aquariumwinkel te gaan om levend voer te halen. Ik zal gelijk is kijken of deze Hikari Sinking Wafers hebben.

Steun ons op social media