De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Maanvissen voer

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Sjaak

Berichten:
7

Geregistreerd:

Hoi,

Ik krijg binnekort twee maanvissen maar weet niet precies wat en hoeveel ze eten.
Hopelijk kunnen jullie me helpen?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Hoe groot zijn de maanvissen? Afhankelijk van de grote moet je ze voeren. Hoe groter ze zijn, hoe meer ze lusten. Over het algemeen kan je een vis drie minuten voeren. Dus wanneer de vis na drie minuten het voer niet op heeft, schep je het overtollige voer uit je bak met een schepnetje. Door het voer uit je visaquarium te halen voorkom je dat het water troebel wordt en blijven je waterwaardens stabieler.

Wanneer ze weinig voer krijgen zullen je maanvissen zelf opzoek gaan naar voedsel in je bak! Dan gaan ze aan de wand van de bak zoeken en zitten ze veel bij je plantjes en op de bodem. In een goed draaiend visaquarium zit namelijk ook voedsel voor je tropischevissen, zoals algen. Bij weinig voeren zullen ze dit als aanvulling nemen op het voer wat jij ze geeft. Als ze constant opzoek blijven naar voedsel dan kan je ze iets meer voeren. Maar probeer het wel te beperken, teveel voeren zorgt voor algen en verandering in waterwaardes. Hoe langer je de maanvissen hebt, hoe meer je gaat herkennen hoeveel voedsel ze nodig hebben. Een kwestie van goed observeren hoe je maanvissen zich gedragen.

De maanvis eet liefst rodemuggen larven, aangezien levendvoer het lekkernij van tropischevissen zijn en ze dit soort dierlijk voedsel ook in natuur vinden. Het nadeel bij levendvoer is dat dierlijkvoedsel ziektes kan bevatten.

Het beste kan je diepvries-muglarven nemen. Deze zijn zuiver zonder ziektes. Wanneer het voer snel is ingevroren en nooit warmer dan -3 bewaard werd zal de voedselwaarden haast hetzelfde zijn als van levendvoer. Diepvriesvoer voor siervissen

Maanvissen hebben ook graag droogvoer. Als maanvissen teweinig groenvoer krijgen dan is de kans groot dat ze aan je planten komen om hun groen behoefte te verkrijgen. Als ze vaak aan je planten zitten dan geef je te weinig droogvoer / groenvoer.

Het beste is om goed afwisselend te voeren. Tussen het droog en mugenlarven, geef je ze ook eens wat anders. Je maanvissen raken dan niet gewend aan maar één soort voer. De afwisseling is belangrijk voor de benodigde voedingstoffen wat in mugenlarven en droogvoer weer niet zit.

Kortom:
Veel varieëren van voedsel met als basis mugelarven en droogvoer en probeer niet teveel te voeren om je aquariumwater schoon en de waterwaardens stabiel te houden.

#3

Door:
Max74

Berichten:
0

Geregistreerd:

Neem nooit teveel voer in huis. Vaak word vriesvoer of droogvoer en ander voer wat in potjes voor een lange tijd bewaard kan worden op voorraad ingeslagen. Wanneer je teveel inslaat is de kans groot dat als je het nodig heb het niet vers genoeg meer is en grijp je als het ware nog mis!

Steun ons op social media