De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Kroos verwijderen

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Gerda de Wit

Berichten:
0

Geregistreerd:

Hallo ik heb een vraag aan jullie.

Ik heb veel last van kroos door een plant. Twee weken geleden is het mij gelukt veel kroos eruit te halen. Ik ben daar een lange tijd mee bezig geweest. Al het kroos met de hand verwijderen is me blijkbaar niet gelukt. Nu is de hele oppervlakte van mijn aquarium alweer volgegroeid met die rommel!

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Gerda wat is de reden waarom je het liever niet meer wil. Kroos is best mooi en kan zelfs nuttig zijn.

Het voordeel van kroost is dat het nitraat uit het water haalt. Ook geeft het beschutting / schaduw voor de tropischevissen als je het op een bepaalde plek in je bak hebt zitten. Bijlzalmpjes vinden het fijn om daaronder te schuilen. Zo hebben ze geen hinder van de felle verlichting.

Als het overal aan het wateroppervlak drijft dan kan ik mij wel voorstellen dat je het niet fijn vind. Maar daar is een handig trukje voor.

Je neemt een paar rietjes en die verbind je aan elkaar tot je een driehoek of cirkel hebt. Door de lucht in het rietje blijft het op de wateroppervlakte drijven. Hierin laat je de kroos drijven, samen bundelen. Wat er omheen teveel aan is kan je weghalen door een grote lege flesje te nemen.

De lege fles druk je helemaal onderwater zodat alleen het mondstuk van de fles nog bovenwater zit. Als je dan het mondstuk van de fles ook zachtjes onderwater dompel dan zal het kroos in de fles verdwijnen. Zo kan je ook vuil wat op het wateroppervlak drijft eenvoudig verwijderen. Het werkt ook heel goed om snel een kaamlaag weg te nemen.

Je maakt zo heel snel korte metten met het teveel aan kroos of ongewenst vuil.

Helemaal verwijderen zal denk ik niet gaan. Er zal altijd wel wat kroos tussen blijven zitten waardoor het weer terugkomt.

#3

Door:
AquaTwan

Berichten:
13

Geregistreerd:

Een groepje Hyphessobrycon ecuadoriensis in het aquarium plaatsen. Deze lusten kroos evenals de Mesonauta.

#4

Door:
Gerda de Wit

Berichten:
0

Geregistreerd:

Ik wist niet dat kroos ook nuttig kon zijn. Ik wil het wegkrijgen omdat het zo enorm snel vermenigvuldig. Een andere reden is dat het filter ermee volraak. Ik zal proberen de kroos te verwijderen met een lege fles. Dat moet gaan lukken, bedankt!


#5

Door:
Verhulst Rik

Berichten:
3

Geregistreerd:

Als je gewoon regelmatig met een netje het kroos wegschept blijft het onder controle . Verwacht niet dat het vanzelf weggaat of vermindert :):):) één onnozel klein kroosplantje kan op héél korte tijd uw bak terug laten overwoekeren .

Steun ons op social media