De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Koi "look-a-like"

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Niels Lautenslager

Berichten:
9

Geregistreerd:

Beste Aquarianen,

Ik ben sinds kort van mijn starters bak overgegaan naar een 180 liter bak (lang leve marktplaats) het draait allemaal goed en de waterwaardes zijn prima in orde. De visjes hebben een nieuw huis en lijken allemaal zich beter te vermaken dan in de oude bak.

Maar nu komt mijn vraag:
Ik ben er inmiddels van overtuigd dat je geen Koi in een aquarium moet zetten tenzij je een monster van een aquarium hebt. Dus wil ik graag weten of er Koi look-a-like zijn geschikt voor een aquarium van 180 liter.

Ik heb al veel gezocht op google, weinig kunnen vinden,
iemand suggesties?

Mvg Niels


#2

Door:
Dries

Berichten:
26

Geregistreerd:

Koivissen kunnen inderdaad niet in een klein aquarium, maar dat geldt voor elke vis die groter wordt dan de ruimte aan kan. Vissen in een te kleine bak zullen normaal gesproken wel iets minder groot worden dan hun standaard vislengte, maar dat zijn maar enkele centimeters. Je kan de groeisnelheid wel beïnvloeden zodat het jaren duurt tot hij zijn uiteindelijk vislengte heeft. Een volwassen Koikarper wordt toch al gauw zo'n 1 meter groot, als het een vrouwtje is. De mannetjes blijven kleiner. De lengte bepaald veelal de prijs.

Er bestaan zover ik weet ook geen mini Koivissen. Een kleine Koi, is een jonge Koivis. De enige Koi "look a like" vissoort die dichtbij de echte Koikarper zijn uiterlijk staat, en die ik ken.. dat zijn de goudvissen!

Er bestaat een goudvissoort die vrijwel dezelfde kleuren en patronen op lichaam heeft, zoals de Koi vijver vissen. De kleur oranje/rood met wit. De Sarasa Comet / Carassius Auratus goudvis. Misschien iets voor jouw?

Deze goudvissen kunnen prima in aquarium. Hoe groot het aquarium moet zijn voor deze vissoort zou je dan even moeten opzoeken via de zoekmachine. Je kan dan ook via afbeeldingen zoeken naar Sarasa Comet / Carassius Auratus, zodat je wat foto's kan bekijken hoe ze eruit zien.

#3

Door:
Niels Lautenslager

Berichten:
9

Geregistreerd:

Bedankt voor de info,
ik heb inmiddels bij een speciaalzaak bij mij in de buurt 1 mannetje en 2 vrouwtjes gekocht. kan alleen niet meer op de naam komen!! volgens die speciaalzaak komen die vissen die ik heb gekocht het dichts bij een koi, qua kleur en gedrag.
deze vis is een tropische soort.

qua lichaams vorm hebben ze wel wat we van een betta en de dikte van een platty.
de rugvin van de man is een soort zeil die hij omhoog zet om de vrouwtjes te imponeren.

Ik zal binnenkort eens een foto plaatsen

Steun ons op social media