De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Kersebuiken spuwen alle steentjes weg onder men stronk

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Timmy verheyden

Berichten:
12

Geregistreerd:

Wat betekend dit dat ze dit doen heb ze nog maar 4 dagen is dit normaal ? deze zitten samen met zalmkes en sumatranen en enkele kleine ruitenkuisers ?

moet ik men vissen verplaatsen naar men ander aquarium ??


#2

Door:
Axel

Berichten:
8

Geregistreerd:

Kersenbuiken vormen een paar dat verder continue zullen samenblijven. Ze gaan opzoek naar een schuilplaats. Bij kersenbuiken kan dat in een aquarium een halve kokosnoot of omgekeerd potje met een doorgang erin zijn. Als dit niet aanwezig is, zal het kersenbuik paartje zelf opzoek gaan naar een mooi plekje. Onder het hout kunnen ze zelf een plekje creƫren. Daar halen ze dan de steentjes onder de stronk vandaan, waardoor er een mooi kuiltje ontstaat waar ze zich kunnen schuilen.

Kersenbuiken cichilde - Pelvicachromis pulcher

Wanneer je al een schuilplaats in aquarium hebt, zoals een kokosnoot of iets anders. Dan kan het zijn dat je kersenbuiken een nieuwe plek proberen te maken. Een plek waar ze hun toekomstige jongen kunnen beschermen. Ze maken dan vaak meerdere kuilen en schuilplekken. Iedere dag verhuizen ze dan van plek, naar plek om zo hun jongbroed goed te beschermen.

#3

Door:
Timmy verheyden

Berichten:
12

Geregistreerd:

Ze zitten in men kleinste visbak 60x30x40x moet ik dan toch nog iets inleggen waar er eigenlijk teweinig plaats voor is en wat vooriets iets uit steen of plastiek ?

#4

Door:
Axel

Berichten:
8

Geregistreerd:

Ja, het is beter om iets erin te doen. Je moet het zien als hun huisje, waar ze onderdak krijgen en zich beschermd voelen. Zonder huisje, een dak boven het hoofd voelen ze zich niet fijn en zullen altijd opzoek blijven naar iets wat hun beschermd.

Het materiaal doet er niet toe, zolang het maar geschikt is voor aquarium. Er is veel aquarium decoratie te koop wat je daarvoor kan gebruiken. Maar je kan het ook zelf maken, bijvoorbeeld van een halve kokosnoot.
Halve kokosnoot in aquarium

Je kan ook een klein kopje uit de keuken pakken en op de zij op bodem neerzetten. Je zal zien dat ze daar dan snel in zullen gaan en het erom beschermen.

Als jezelf iets uit je huis probeert te gebruiken om een schuilplek van te maken, moet je alleen wel opletten dat het materiaal niet gemaakt is van plastiek, of bedrukt is met een afbeelding erop. Want dat kan op een gegeven moment poreus worden of gaan afgeven, als het lang in aanraking is met water.


#5

Door:
Timmy verheyden

Berichten:
12

Geregistreerd:

Bedankt voor tip morgen direct werk van maken

Steun ons op social media