De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Hoevaak vissen voeren

7 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
AquaTwan

Berichten:
13

Geregistreerd:

Even een vraagje over het voeren,

Omdat mijn bak enorm aan het vervuilen ging, ben ik overgegaan op om de dag voeren inplaats van iedere dag. Ik voer ze het meest diepvriesvoer, van alles wat.

Mijn aquarium blijft een stuk schoner maar vraag me toch steeds af of het voeren om de dag wel voldoende is.


#2

Door:
Benny 2

Berichten:
7

Geregistreerd:

Het ligt natuurlijk aan de hoeveelheid die je geeft. Ik voer ze om de dag en dat gaat al jaren zo bij mij.

#3

Door:
Len@rd

Berichten:
23

Geregistreerd:

Er was laatst nog een programma op tv over dat de Nederlandse aquariumvissen op dieet moeten. Het kwam erop neer dat de meeste aquariumhouders teveel en tevaak hun vissen voeren. Ieder pondje komt door het vismondje. Opzich was het een leuk programma met inhoudt en volgensmij is over het teveel en tevaak voeren van de vissen niets verkeerds gezegt. Ik kan mij goed herinneren toen ik mijn eerste aquarium had. Ik vertroetelde de beestjes graag met een extra hapje tussendoor. Ook bij mij was het water toen enorm door al het eten aangetast. De bodem lag snel onder de poep en ik moest vrij vaak het water verversen. Volgensmij herkenen de meeste aquarianen zich hier wel in. Ik weet ook zeker dat de meeste na wat experimenteren met het voer er vanzelf achter zijn gekomen dat het ook met minder voeren kan.

Ik voer mijn vissen om de dag en heb gemerkt dat de vissen ook daardoor supermooi van kleur blijven. De waterwaarden blijven ook stabieler. Dus slaat gerust een dagje over. Wanneer je vis honger heeft dan gaat hij vanzelf opzoek naar voedsel (algen, ect). Merk je dat al je vissen constant op zoek naar eten dan voer je ze wat meer tijdens de dag wanneer je ze gaat voeren.

#4

Door:
Gerda de Wit

Berichten:
0

Geregistreerd:

Er wordt snel overvoerd, vanwege aantal vissen.


#5

Door:
Dries

Berichten:
26

Geregistreerd:

Ik moet zeggen dat ik vooral aan het begin toen ik mijn tropisch aquarium nog maar pas had ik veelal iedere dag teveel visvoer erin deed. Dit kwam mede doordat ik veel aandacht aan ze schonk, logisch bij een nieuw aquarium. De tropische vissen kwamen ook snel voor het raam kijken en trekken dan je aandacht. Vooral mijn maanvissen doen dat. Als ik voor het aquarium staat en de mooie beestjes aanschouw dan dansen de vissen als het ware achter de ruit. Hierdoor is de verleiding groot om ze dan telkens te voederen. Na langer ik het bakkie heb ben ik daar meer aan gewend omdat ze dit toch blijven doen. Ze trekken gewoon je aandacht puur uit nieuwschierigheid en enthousiasme, fascinerend om te zien overigens.

Als je langer de bak heb dan ga je vanzelf minder voeren is mij opgevallen. Door het minder voeren worden de waterwaardes stabieler en daar voelen de vissen zich veel prettiger in. Ik voer nog wel iedere dag, maar dit doe dat met kleine beetjes.

#6

Door:
Benny 2

Berichten:
7

Geregistreerd:

Ik merk dat er nogal wat verschil, de één voert de vissen om de twee dagen. De andere voerder iedere dag en er zijn er ook die telkens een klein beetje over de hele dag voederen.

De hoeveel voer per keer heeft zoals ik merk dus meer persoonsgebonden te maken en is afhankelijk van het aquarium en de tropische vissen. Wat ik wel opmerk is dat de meeste overeen stemmen dat er vaak teveel word gevoert aan de vissen. Wat ook blijkt is dat de waterwaardens teveel gaan schommelen als je teveel voert. Het laatste is logisch te verklaren, omdat bij te veel voeren de vissen meer uitwerpselen produceren en resten voer in de bak blijven rondhangen. Ook bij het veel voeren van de vissen worden ze lui en doen ze weinig moeite om zelf eten te zoeken zoals algen. Ze houden dus minder je bak daardoor schoon.

Het lijkt mij dus dat iedereen zelf moet nagaan wat de beste voeder methode is. Hierbij moet je rekeninghouden dat bij teveel voeren je het voor jezelf moeilijk maakt. Waterwaardens worden instabiel en je moet meer je aquarium schoonhouden. De vissen worden lui, de topconditie verminderd.

Het aller belangrijkste is, kijk naar je vissen en houd die goed in de gaten en voer matig. Als je teweinig heb gevoerd dan merk je dat aan je vissen en geef je ze de volgende keer gewoon iets meer voedsel dan normaal.

#7

Door:
Vanessa

Berichten:
10

Geregistreerd:

Bij te veel voeren krijg je veel algaanslag in je bak. Je kan algeneters erbij doen die die je bak mooi schoon houden.

Steun ons op social media