De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

HELP welke vissen zijn makkelijk

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Linda

Berichten:
1

Geregistreerd:

Ik wil heel graag een aqaurium met tropische vissen gaan houden. Maar ik zie alleen maar mini vissen die makkelijk zijn. Weet iemand misschien wat grotere vissen die niet zo super moeilijk zijn?


#2

Door:
Dries

Berichten:
26

Geregistreerd:

Labyrintvissen zijn makkelijk te houden. Meervallen, maanvissen, zebra cichlide's.

Maar je kunt beter eerst kijken wat je eigenlijk zelf het liefst wilt en daar dan eerst veel over lezen.

Als je dan zeker weet dat je die vissen gaat nemen, dan kan je kijken voor een andere vissoort, om te kijken of die goed bij je hoofdvissen passen.

De meeste vissen die je in tuincentrums ziet zijn geschikt. Het probleem is dat ze een grotere ruimte nodig hebben.

Als beginner wil je vaak allerlei soorten vissen bij elkaar zetten, gezelschapsaquarium van maken en er met weinig onderhoud mee kunnen genieten. Meestal in een te klein aquarium. Dan is een maanvis beslist niet geschikt, die heeft veel ruimte en vooral een hoog aquarium nodig.

De meeste beweren dat discusvissen moeilijk zijn te houden, maar zelfs discusvissen zijn te doen. Zolang de vissen die je neemt maar geen wildvang zijn, want die stellen veel eisen. Het extra wat je bij discusvissen moet doen is ze het juiste voer met vitamines geven.

Eigenlijk bestaan er geen beginnersvisjes, het is een kwestie van goed jezelf inlezen. Wat de eigenschappen zijn van de vissen die je graag wilt hebben. Je kan daar dan een ander soort vis bijzetten die het goed met elkaar kunnen vinden.

Dus mijn advies, kijk eerst welke vis je het meest aanspreekt. Welke grote vis vindt jij het mooist en kijk dan of je daar de ruimte voor hebt. Op internet kan je vervolgens alle informatie vinden wat bij die vissoort belangrijk is om te weten.

Laat anders weten wat voor keus je hebt gemaakt, dan kunnen we verder zien of het wel een goed idee is om daarmee te starten.

Steun ons op social media