De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Goede bodemhevelaar

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Wouter

Berichten:
16

Geregistreerd:

Ik ben opzoek naar een bodemhevelaar op batterijen. Wie heeft hier goede ervaring mee en welke is dat dan?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Ik zou echt kiezen voor een eenvoudige tuinslang met emmer. Een hevelaar op batterijen hebben namelijk weinig kracht. Een bijkomstig nadeel is dat de batterijen snel opraken. Je zou dan een oplader met heroplaadbare batterijen erbij moeten nemen. De batterijen moeten heel goed vol zijn maar dan nog zal de kracht erg weinig zijn. Een slang met emmer werkt een stuk beter.

Het voordeel daarbij is dat je tijdens de bodem schoon stofzuigen gelijk het water kan hevelen. Zo kan je eenvoudig het water verversen en de bodem schoonhouden. De bodem moet je ook niet helemaal in één keer doen maar juist in delen. De ene keer als je water gaat verversen pak je een stukje van de bodem mee. De andere keer pak je een ander gedeelte van de bodem.

Mocht je ooit die methode willen proberen dan kan je op deze pagina lezen hoe je dit moet gebruiken. Bodem afhevelen - Onderop die pagina staat zelfs een filmpje hoe je het hevelen moet starten.

Ik heb veel verschillende manieren geprobeert namelijk, zo ook de bodem afhevelen met een luchtpomp. Ook daar ben ik niet tevreden over. Ik zocht voor een goed alternatief, de reden was dat ik nooit het hevelen aan de praat kreeg met een tuinslang. Nu ik weet hoe het waterhevelen met slang en emmertje werkt stelt het niets meer voor.

#3

Door:
go_insane1981

Berichten:
13

Geregistreerd:

Sorry hoor, maar "stofzuigers" voor het aquarium doen het juist zeer goed, hoe goed hangt van de kwaliteit van de stofzuiger af, als je dit wilt gebruiken zonder water af te hevelen prima te doen en das het nadeel met een tuinslang en een emmer, je raakt water kwijt maar als je het doet tijdens een verversing inderdaad gewoon tijdens water afhevelen doen. Maar zeg nooit dat iets niet goed is aangezien dit bij aparaten verschilt en ook per situatie.

Steun ons op social media