De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Gedrag blauwe spat

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Wouter

Berichten:
16

Geregistreerd:

Hoi!

Ik ben razend nieuwschierig geworden waarom mijn blauwe spat soms vreemd gedrag vertoont. Hij gaat dan op zijn kop hangen en houd zich helemaal stil. Het lijkt wel alsof hij dood is. De blauwe spat beweegt zich enkel met de vinnen van opzij. Op dat moment trekt hij veel aandacht. Als een vis dichtbij komt en hem aanraakt met de bek dan zwemt hij heel hard er vandoor.

Het is grappig om te zien. Ik vraag mij af of dat gedrag bij de blauwe spat normaal is.
Doen ze dit in de natuur dan ook?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Ik heb zelf ook twee goerami's en zie heel soms hetzelfde gedrag zoals je beschrijft. Het gedrag van de blauwe spat zal in de natuur ongetwijfeld veel overeenkomen zoals wij ze ervaren in het tropisch aquarium. Die van mij zitten soms achter elkaar aan, alsof ze aan het spelen zijn. Wanneer de driestipgoerami daarna alleen gelaten word door de ander en dichtbij tropischevissen zwemt dan gaat hij ondersteboven hangen.

Zelf denk ik dat ze dit doen uit pure verveling. Het lijkt erop dat ze dan aandacht willen. Voordat ze dit doen zijn ze ook van alles aan het aftasten met hun voeldraden. Het is iniedergeval een leuk schouwspel om te zien.

#3

Door:
go_insane1981

Berichten:
13

Geregistreerd:

Het gedrag wat jullie zien is gedrag wat ze in de natuur gebruiken met het jagen op insectjes en larven die op en onder het wateroppervlak leven, dus gewoon natuurlijk gedrag. Indien dit verstoort word door iets dat groter is dan hun voorbehouden prooi spurten ze inderdaad weg.

#4

Door:
Wouter

Berichten:
16

Geregistreerd:

Natuurlijk! dat is het gewoon. Ze zijn aan het jagen. Daar heb ik niet eerder aangedacht, bedankt!

Steun ons op social media