De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Garnalen vervellen

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Henk Koenen

Berichten:
5

Geregistreerd:

Nadat ik een stukje huid van een garnaaltje in het aquarium zag rond dwarrelen bleek dat garnaaltjes vervellen. Wanneer ze in de groei zijn doen ze hun jasje uit. De garnaaltjes kunnen het velletje opeten. Het schijnt goede voeding voor ze te zijn. Ik heb zelfs één heel compleet jasje gezien waar zelfs het vel van de garnalen pootjes nog aanzaten. Weet iemand hoe vaak garnalen vervellen?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Dat hangt geheel af van de situatie. Het voer wat je geeft is erg belangrijk. Als ze jong zijn zullen ze veel vervellen omdat het jasje dan te klein word. Ze trekken dan hun komplete jasje uit. Dit is voedzaam voor de garnaaltjes dus haal de schaling niet eruit tenzij het er al een ruimte tijd in ligt.

Goede voeding zorgt ervoor dat ze snel groeien en dus meer moeten vervellen. Door afwisseling in voer en de juiste samenstelling die ze nodig hebben om goed te kunnen groeien. Je kan kant en klare voeder producten nemen, dit is vaak beter dan alleen visvoer. Bijvoorbeeld van Sera Shrimps Natural. Dit is een hoofdvoeder die je met kan afwisselen met ander voer.

Zorg ook dat er voldoende schuilplekken voor ze zijn. Wanneer de garnaaltjes zich goed voelen is de kans dat ze ook meer gaan vervellen. Waterwissel bevordert en helpt mede het verloop van de verschaling.

Ook bij een volwassen garnaal komt vervelling nogsteeds voor. Wanneer garnalen ouder worden gaat de vervelling wel afnemen.

Steun ons op social media