De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Garnalen en spaghetti

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
TeCH

Berichten:
15

Geregistreerd:

Voer iemand wel eens spaghetti of spercieboontjes aan zijn garnalen?
Het schijnt dat ze er massaal op af stormen. Maar is dat wel waar?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Geen idee, misschien gewoon eens proberen! Leuk als experiment ;)

#3

Door:
Bindi

Berichten:
15

Geregistreerd:

Al geprobeerd inmiddels ? Heb wel een -leuk- filmpje gezien van een appelslak die lekker een spaghetti sliertje aan t verorberen was.

#4

Door:
TeCH

Berichten:
15

Geregistreerd:

Inmiddels uitgeprobeerd! Garnalen vinden inderdaad de spaghetti wel lekker. Als ik zinkendvoer voor meervallen in het bakje doe dan smullen ze er hetzelfde van als dat bij die spaghetti sliertjes. Ze vinden het dus wel heerlijk, maar ze zijn er net zo dol op als elk ander voer wat je ze geeft. Vanaf nu zal ik ze soms spaghetti opdienen, maar wel in kleine hoeveelheden. Het is leuk als eet afwisseling voor ze.

Ook ben ik er inmiddels achter gekomen dat garnalen nog veel meer lusten dan verwacht, zoals brandnetel! Brandnetel is een goede voedingsbron voor garnaaltjes, zolang je ze maar uit een gezond gebied haal. Je maak eerst de brandnetel schoon, leg ze in een bakje met schoonwater. Als de brandnetel goed schoon is laat je de brandnetel helemaal drogen. Zo kan je ze goed en lang bewaren en heb je een voorraadje. Om het te geven moet je het brandnetelblaadje wel verzwaren door er iets op te leggen, anders blijft het blaadje drijven. Ik gebruik gewoon een klein steentje die ik op het puntje van het blad legt. De garnalen vinden het een heerlijke traktatie. Geweldig om ze op het blad te zien afkomen, mijn dwerggarnalen hebben het er maar druk mee!

Steun ons op social media