De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Dwergkreeftje

6 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Wouter

Berichten:
16

Geregistreerd:

Oranje dwergkreeftjes zien er erg grappig uit en zijn heel klein. Is het mogelijk om zo'n kreeftje in een kleine 10 liter aquarium te plaatsen. Het gaat om een openbakje met daarboven ledlamp verlichting of is dit af te raden?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Dat ligt eraan of er een dekruit bovenop zit. Dwergkreeftjes zijn vrij goede klimmers, ze kunnen uit je bakkie klimmen. Op het droge zullen ze het niet lang uithouden. Als je aquarium niet goed afgesloten kan worden dan moet je daar eerst voor zorgen. Vaak kan je met een stukje glasplaat het makkelijk afdichten. Houd een kleine opening erin zodat er nog zuurstof van buitenaf bij kan en waar de dwergkreeft niet doorheen kan.

#3

Door:
Bindi

Berichten:
15

Geregistreerd:

Oh dat lijkt mij ook zo gaaf, die dwergkreeftjes. Veel suc6 er mee en ben benieuwd !

Heb ik nog een aansluitend vraagje als het mag. Kunnen dwergkreeftjes samen met garnaaltjes ? Die vind ik ook geweldig, vandaar.

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
42

Geregistreerd:

Dwerggarnalen en dwergkreeften kan je goed samen houden. Het wil nog wel eens gebeuren dat een kreeft een garnaaltje pakt, maar als je genoeg voert dan gebeurd dat minder.


#5

Door:
Bindi

Berichten:
15

Geregistreerd:

Aha, goed om te weten. Inmiddels heb ik een 30 cm cube met 10 citroengarnaaltjes, bijzonder leuk om te zien zeg, hele ijverige diertjes.

#6

Door:
Lars de kleyn

Berichten:
1

Geregistreerd:

ik heb zelf sins een paar dage 2 oranje dwergkreeftjesbij zitten ze ook in een 10 litter aquariumpje inprinsiepe kan het maar je moet niet te veel doen ook zou ik een aantal lagen plantjes gebruike en een wat hogere met grotere planten zoet water kreefje houden er namelijk van om af en toe te schuilen vooral als ze verfeld zijn het beste kan je dat met planten doen vooral met laggen heter leuk uit en hoe rustiger het in de bak is hoe hoe veller de kreeften worden

Steun ons op social media