De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Dwerggoerami met open wond

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Sjaak

Berichten:
7

Geregistreerd:

Hulp gezocht bij cichliden!

Een dwerggoerami (Colisa lalia) heeft een open wond, gisteren had hij dit nog niet. De wonden zien er vis vleesachtig uit. Dit heeft hij aan allebij de kanten vlak bij zijn ogen.

De rechterkant lijkt meer op een schaafwond. Het zijn twee streepjes naast elkaar. Die licht beschadigde plekjes in zijn huid zal wel vanzelf genezen. De linker verwonding is alleen een stuk erger.

Hoe mijn dwerggoerami aan deze verwondingen is gekomen is een raadsel. Hij eet wel normaal. Hij houd zich voorlopig schuil in de planten en is erg schuw, waarschijnlijk om zich te beschermen van de pijnlijke open plekken. Moet ik bij zulk soort huidverwondingen iets doen of gaat het vanzelf over?

Misschien een medicijn toedienen of ander geneesmiddeltje.
Wie weet wat ik ermee moet doen?


#2

Door:
go_insane1981

Berichten:
13

Geregistreerd:

Allereerst is een gourami een labyrint vis en geen cichlide, wat je kan doen om te voorkomen dat de wond erger word is een kleine hoeveelheid zout toevoegen aan het water, let wel op dat je hiervoor jodiumvrij zout gebruikt, je kan het beste kijken voor zeezout maar jodiumvrij tafelzout volstaat ook wel, de verhouding is 2gr. op 5L. water.

#3

Door:
Luc

Berichten:
0

Geregistreerd:

Je kan ook bij aquariumwinkel eSHa 2000 kopen, dit helpt tegen schimmel, vinrot en bacteriën. eSHa 2000 is een geneesmiddel met breedbandwerking voor zoetwater aquariumvissen. De eerste dag druppel je 25x op 100 liter water. De volgende dagen doe je 12 druppeltjes op 100 liter aquariumwater.

#4

Door:
Sjaak

Berichten:
7

Geregistreerd:

Ik heb grof zeezout van Silvo bij de supermarkt gehaald.

Hopelijk werkt het, dank jullie wel!


#5

Door:
Bindi

Berichten:
15

Geregistreerd:

Ben benieuwd of het geholpen heeft, hope so ?

Steun ons op social media