De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Draad verwarming in rio 180

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Chris mayor

Berichten:
1

Geregistreerd:

Hallo,

ik zal mijzelf ten eerste voorstellen
ik ben chris nog een leek in aquarium houden

ben begonnen met een klein aqaurium van ongeveer 20 liter voor 2 goudvissen en een kleine algeneter voor mijn dochtertje van 3 jaar

aangezien ik er steeds meer mee ging doen en het echt leuk ging vinden ben ik maar op zoek gegaan voor een mooi aquarium voor mijzelf

nu heb ik een gloednieuwe (nog nooit water in gezeten) op de kop weten te tikken voor heel weinig. hier zit alles al bij

ook een draadverwarming nu vroeg ik mij af of dit een hoofdverwarming is of alleen bijverwarming ??

alvast bedankt

chris


#2

Door:
Mark Labordus

Berichten:
12

Geregistreerd:

Ik kan je vraag niet beantwoorden.. maar moet toch even reageren.

Ik ben geen kenner van goudvissen, maar ik weet wel dit..
Voor goudvisjes adviseert men toch al snel een litertje of 50 per vis.
Het zijn dus eigenlijk vijvervissen. Als ze tijdens de groei te klein worden gehouden zullen ze vergroeien, dat wil zeggen dat het lichaam stopt met groeien maar de ingewanden tot op zekere hoogte doorgroeien, die zullen met elkaar vergroeid raken.
In zo'n mini bakje zullen ze dan ook een pijnlijke dood sterven.. Het feit dat ze het misschien nog een paar jaar uitzingen is waarom mensen maar blijven denken dat het makkelijke beginners visjes zijn, (de handel speelt daar ook mooi op in).. beginnersvissen zijn het dus zeer zeker niet.
Als ik jou was zou ik een ander adres zoeken voor ze en van de 20-liter bak een garnalen-paradijs maken.. voor een 3 jarige kind super kleurrijke en aktieve diertjes.
Er zijn simpelweg geen visjes die je in zo'n mini-bakje verantwoord kunt houden.

Daar komt trouwens bij dat je vroeg of laat ernstige problemen gaat krijgen met je waterwaardes, die hou je in zo'n bak namelijk niet stabiel, zeker niet met goudvissen.. die bekend staan als zwaar belastende vissen.

Nog even een linkje naar een ander forum met enorm veel informatie over o.a. het houden van goudvissen.
http://www.aquaforum.nl/ubb/ubbthreads.php?ubb=postlist&Board=44&page=1

#3

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Het is een verwarming voor de bodem. Het verwarmt daardoor het bodemgedeelte meer bedoeld voor de planten. Bovenin is de temperatuur niet voldoende op temperatuur. Je kan er een extra verwarmingselement bij plaatsen. Het kan zelfs kosten besparend werken met meerdere verwarmingselementen, dit omdat deze dan minder hard hoeft te werken en minder aan en uit slaat. De temperatuur schommelt minder, ook weer gunstig voor de aquariumvissen. Tevens als er één kapot gaat, neemt de andere het werk over en zitten de vissen niet in kouder water.

#4

Door:
Speeltuinfrans1

Berichten:
2

Geregistreerd:

De draadverwarming of bodemverwarming zoals die vaak wordt genoemd is er in principe voor de plantengroei. Ik heb zelf ook een 180 literaquarium met bodemverwarming. Bij mij is dat de enige verwarming, mijn thermometer geeft nu 25 graden Celsius aan. Als je bak dus niet tegen een koude muur staat moet dat voldoende zijn voor een tropisch in te richten aquarium. Te warm voor goudvissen dus.

Steun ons op social media