De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Dekruit handgreep zelfmaken

3 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
René de Ruiter

Berichten:
42

Geregistreerd:

Handgreep maken op dekruit
Wanneer je zelf een aquarium bouwt en daar een afdekruit voor maakt van bijvoorbeeld een stuk glas, dan kan je daar eenvoudig een mooie handgreep zelf op maken.

Knikker als handgreep
Plak met siliconenlijm een mooie knikker op de plek vast, laat de lijm goed drogen. De knikker dient dan als handgreep om het dekglas mee op te maken.

Handdoek haakjes
Je kan ook makkelijk gebruik maken van de kunstof haakjes die in de keuken gebruikt worden om handdoeken aan te hangen. Aan zo'n handoek haakje zit vaak aan de achterkant dubbelzijdig plakband. Plak het zelfklevende haakje op de juiste plek. Zorg dat de ondergrond waar het haakje komt goed droog is.


#2

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo renee, hier ben ik weer! ik las net dit bericht,als ik het zo ziet ben jij ook niet voor 1 gat te vangen? ja met een aquarium moet je wel een fantasie hebben toch? zo heb ik ook zelf een grote reptielenbak goedkoop kunnen aanschaffen en daar een goed werkent aquarium gemaakt en de onderkast met deuren en de lichtkap gemaakt van een beuken comode en een gesloten 2 balken lampen in gemaakt zodat daar geen water in kan komen en ja ook de bak op een stevig framê gezet en daar de kast omheen gemaakt,kosten totaal €50,00!! ja ik ga echt niet zo,n komplete bak met onderkast kopen voor ongeveer €500,00? ja ik kan zo,n beetje alles maken,alleen kan ik niet eten koken,maar daar heb ik weer een vrouw voor!! tot horens gr.anthonius.

#3

Door:
René de Ruiter

Berichten:
42

Geregistreerd:

Hoi Anthonius! Zelfs koken kan je leren, haha! :P

Het blijft maar een kastje met een glazenbak los erboven. Iets wat inderdaad makkelijk zelf te bouwen is. Vaak ook veel leuker en meer mogelijkheden. Bijna alles is ook tegenwoordig los te koop, dus heb je iets specifieks nodig, dan kan je dit eventueel los kopen.

De meeste standaard kastjes die erbij zitten vindt ik slecht bedacht. Stekkerdozen bijvoorbeeld, daar zit nooit een mooi vakje voor of ophang mogelijkheid, de contactdozen en snoeren liggen er vaak los in of achter. De contactdozen bovenin of aan zijkant ophangen is handig, dan heb je veel opbergruimte in kasten over en liggen ze niet in de weg als je iets nodig hebt.

De eerste aquarium was al zelfbouw. Een glazen bak gemaakt met in hoeken extra versteviging. Die is nooit lek gegaan. Het glas wel laten snijden, voor gemak.

Steun ons op social media