De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

De kleur van honing goerami's

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Max74

Berichten:
0

Geregistreerd:

Ik heb een tijd geleden een honing goerami gekocht maar begin toch af te vragen of hij nog beter ga kleuren. Hij heeft een bruine kleur. Ik heb 2 geel gekleurde goerami's en wil daar een opvallend oranje bij hebben. Nu begin het te lijken dat de kleur blijvend is. Ik voer hem veel afwisseling.


#2

Door:
JonnyD

Berichten:
0

Geregistreerd:

Die blijven bruin van kleur. Ik heb ze zelf ook, ze zijn mooi zacht bruin.

#3

Door:
Wouter

Berichten:
16

Geregistreerd:

In mijn gezelschapaquarium heb ik inmiddels al 3 honing vissen. Eerst had ik er maar ééntje! Dat verdiende dit visje niet om zo alleen te zijn. Nuheb ik drie honing goerami's, allemaal geeltjes - de echte honingkleur. Die visjes zijn erg nieuwschierig is mij opgevallen. Telkens wanneer er iets in je aquarium aan de hand is dan zijn zij er het eerste bij. Ze voelen dan met hun sprietjes alsof ze alles aftasten. Ze zijn ook erg aktief vind ik. Niet te nadelen ofzo, want ze zijn zeer lief tegenover andere soorten en tegen soortgenoten. Ik vind het een mooie aanwinst in mijn aquarium bak. Sierlijk, mooi, lief en nieuwschierig, zo zijn mijn honinggoerami's.

#4

Door:
TeCH

Berichten:
15

Geregistreerd:

Dat klopt zeker! Die vissen zijn helemaal niet schuw. Door hun nieuwschierigheid komen ze zelfs al vrij snel naar je hand toe tijdens het voeren van de vissen.

Alle andere tropische vissen doen dit bij mij niet. Al mijn andere beginnen pas te wennen als de goerami's dicht bij het voer zijn geweest. Hoewel de dwerggoerami nu ook vrij tam begint te raken. Die komt nu ook steeds sneller naar mij toe dan bij de eerste keren.

Hoe meer je dit doet hoe makker ze worden. Ik kan nu zelfs mijn vissen aaien! en sommige vissen vinden het nog lekker ook! Maar wees altijd voorzichtig met ze, vissen aanraken is leuk maar je kan ze ook beschadigen.

Steun ons op social media