De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Blauwalg

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
7789

Berichten:
1

Geregistreerd:

Kan ik mijn hele aquarium helemaal schoonmaken. Diverse kuren willen niet helpen. Kan ik mijn water in emmers doen met vissen. Bak helemaal reinigen muv filter? Bak weer vullen met de emmers oud water en vissen er terug in en nieuwe kuur tegen blauwalg?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
42

Geregistreerd:

Het beste is om eerst goed te kijken wat voor soort algen het zijn, wat de eigenschappen van de blauwalgen zijn. Waardoor ze in je bak op komen zetten. Je kan namelijk middeltjes gebruiken, maar die helpen je niet van het algenprobleem af.

De middeltjes zorgen er alleen voor dat je ze op dat moment verwijderd. De algen komen later gewoon weer terug in je bak, omdat je het probleem niet hebt opgelost. Blauwalgen komen door vervuiling. Blauwalgen zijn eigenlijk geen echte algen.

Ze duiken op door teveel voeren (achterblijvende voerresten), veel belichting en slechte watercirculatie. Om blauwalg te bestrijden moet je daarop letten.

Blauwe algen bestrijden

Mijn advies, gebruik geen anti algenmiddeltjes, daar los je niets mee op. Pak het algenprobleem bij de kern aan. Haal het grote deel met de hand eruit. Maak de bodem schoon met bodemstofzuiger of met water hevelen. Ververs het water met 50% van de aquariuminhoud.

Kijk je filtersysteem na of het nog goed functioneert, of er voldoende kracht op de uitstroom van je filter staat. Is er voldoende watercirculatie in de bak aanwezig of staat het water vrijwel stil. Gaat na hoeveel belichtingsuren je bak per dag heeft.

Steun ons op social media