De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Beluchting pomp zachter zetten

9 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Niels Lautenslager

Berichten:
9

Geregistreerd:

Hallo allemaal,

ik heb vandaag een beluchtingsset gekocht van Superfish; de Air-Kit 1

Nu heb ik het apparaat netjes aangesloten en alles werkt prima alleen heb ik 1 probleem:

Er komen zo veel bubbels uit dat ik het idee heb dat de vissen er enorm onrustig van worden!

Is er een trucje om dit te verminderen?
De pomp is zelf niet regelbaar!

Mvg

(overigens ben ik nieuw hier en hierbij mijn 1e post)


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Voor een enkele of hooguit 2 euro heb je een luchtventiel. Je knip een stukje van de slang af en daartussen prik je het ventieltje. Dit ventieltje is regelbaar en werkt prima om het lucht naar de bruissteentje te regelen. Het beste is het slangetje dicht bij de pomp zelf door te knippen en daar het ventieltje dan aan te bevestigen, zodat je altijd genoeg lengte van het slangetje blijft houden, voor als je later toch besluit om het ventieltje er tussenuit te laten.

Nog even over de luchtpomp met bruissteentje. Vaak word gezien dat de bubbeltjes lekker veel zuurstof in je aquarium toelaat. Echter is dat meestal niet het geval. De luchtbelletjes doorbreken namelijk de bovenlaag van het water, het wateroppervlak, waardoor lucht gemakkelijk weer kan ontsnappen. Een goede wateroppervlakte beweging waarbij niet het oppervlakte wordt opengebroken zorgt voor veel meer zuurstof in het water. Tevens kan waterplanten bij een zuurstof bruissteentje lelijk worden of het minder goed doen.

Houdt daar rekening mee, succes!

#3

Door:
Niels Lautenslager

Berichten:
9

Geregistreerd:

Bedankt voor je reactie en de extra info!

Ik heb een t stukje gekocht en een regelbaar ventiel.
Vanuit de pomp het t stukje en de ene lijn de bak in (met een terugslagventiel) en de andere lijn buiten de bak met op het einde het regelbare ventiel.

op deze manier heb ik 50% van de originele druk, door het regelbare ventiel te sluiten kan ik nu een goede druk regelen tussen de 50% en 100% van de originele druk die de pomp levert.

het voordeel van de loze lijn is dat de pomp nu toch zijn druk kwijt kan en dat je nu minder snel een over verhitte pomp kan krijgen.

ik heb er een foto van gemaakt je kunt het zien via de volgende link naar mijn photobucket account:

https://www.visaquarium.nl/l/?u=http%3A%2F%2Fi252.photobucket.com%2Falbums%2Fhh7%2FBuffcapone%2F20140515_183117.jpg

Probleem opgelost en happy fish in mijn bak!

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Dat is ongeveer zoals ik het ook bedoelde, heel goed.

Je pomp staat op rubberen voetjes zodat het weinig herrie maakt. Misschien nog ter aanvulling, indien je last krijgt van onverhoopt herrie van je luchtpompje. Dan kan je proberen het nog meer te dempen.

Je kan de luchtpomp eventueel in een passen doosje doen. Een IJS doosje of een soortgelijk. Daarin zet je de pomp en vul je het op met kleine aquariumbodem steentjes. De pomp krijg dan toch nog lucht tussen de steentjes, maar het geluid dempt dan een stuk beter. Je kan eventueel een deksel erop doen, met een kleine opening erin waar het luchtslangentje doorheen kan. Zet het geheel indien mogelijk in aquariumkast. Dan dempt het nog meer doordat het achter deuren staat te pompen.

Bedankt voor de complete uitleg terug.
Daar hebben andere ook weer wat aan.


#5

Door:
Niels Lautenslager

Berichten:
9

Geregistreerd:

He René,

bedankt voor de extra info,
ik heb persoonlijk weinig tot geen last van de "herrie" als mijn vriendin het ook niet storend vind laat ik het zo en anders ga ik het geluid nog aanpakken naar aanleiding van jouw tips.

ik zal binnenkort eens een foto plaatsen van mijn bakje die ik nu bijna 2 jaar heb. bedoeling is om naar een grotere bak te gaan van minimaal 1 meter. dan wil ik ook de wat duurdere vissen aanschaffen.

groeten uit eindhoven

#6

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Dat is super. Maak indien je een nieuw aquarium krijg er lekker veel foto's van. Dat heb ik ook gedaan met mijn aquarium, maar eigenlijk zelfs nog te weinig foto's. De foto's zijn leuk voor later, ik kan die misschien, als het mag, ook gebruiken voor op de website.

#7

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo,al die poespas van die belletjes hard en zacht?kan je oplossen om het slangetje die aan de pompje zit een stukje verderop een stelkraantje erop te zetten dan een stukje verder de terugslagventiel en dan aan het einde van het slangetje het bruissteentje dan kan je via de stelkraantje de druk regelen en niet aan die pomp rommelen gaat die dan te hard stel hem dan af tegen je ruit aan en laat de pomp wat zakken in je wateroppervlak en zet het luchtpompje op een spons dan heb je geen herrie meer

#8

Door:
Niels Lautenslager

Berichten:
9

Geregistreerd:

Rene,

ik heb zojuist wat foto's geplaatst,
je mag ze gebruiken als je wil

mvg

Niels

#9

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Leuk!, ik heb ze binnen, super bedankt!

Steun ons op social media