De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Belangrijkste waterwaardes

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Wouter

Berichten:
16

Geregistreerd:

Welke waterwaardes zijn het belangrijkst om te meten en hoe vaak moet je dit testen en wanneer?


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

PH, KH en GH zijn belangrijk.

Als je een planten aquarium hebt dan zijn de PO4, NO3 en CO2 ook belangrijke waterwaardes om te meten.

Éen keer per maand de waardes meten kan voldoende zijn. Het ligt eraan hoe stabiel je de waterwaardes kan houden. Meten is weten.

#3

Door:
Ruud

Berichten:
4

Geregistreerd:

Ik heb nu een kleine 3 weken een klein aquarium daar is de water waarden nog steeds niet goed van kleurt erg oranje volgens de dieren winkel ik gebruik om het water goed te krijgen wespro bacto en wespro safe (potjes zijn haast leeg ) moest van de verkoper elke dag iets in het water doen en dat een week lang

Wie kan mij helpen of ik dit wel goed doet het is een gezelligheid bakje van 26 liter.


Met vriendelijke groet
Ruud

#4

Door:
René de Ruiter

Berichten:
42

Geregistreerd:

Dus je hebt een aquarium, zonder vissen erin. En je hebt daar een filtersysteem op aangesloten die de hele dag aan draaid.

De waterwaardes zijn getest en je meet daar de kleur oranje van af. Dat zegt mij nog niet veel over wat voor waterwaarde je dan bedoeld.

Vertel even welke waterwaarde niet goed is, of die te hoog of te laag is. Vertel de waarde in een getal, dan word het een stuk duidelijker.

Afgaand op wat een verkoper je allemaal verteld zou ik niet doen. Je kan beter het zelf testen. Koop een teststrip en meet wat je waterwaardes zijn. Je zult later toch ook je waterwaardes moeten blijven meten of ze goed blijven. Vooral in het begin zijn waterwaardes erg belangrijk om in de gaten te blijven houden. Omdat je dan last hebt van pieken in de waardes.


#5

Door:
Ruud

Berichten:
4

Geregistreerd:

Ja ik heb een filtersysteem dat de hele dag draait en er zitten nog geen visjes in dat kon niet volgens de winkel want ik weet niet wat voor waarden het moet zijn , men werkt in de winkel met een kleurenstrip en volgens hun moet het water geel zijn dan zijn de waardes goed

maar ik ga zelfwel wat kopen om de waardes te meten

Bedankt voor het antwoord. Ruud

Steun ons op social media