De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Belangrijke plantenvoeding

5 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Vanessa

Berichten:
10

Geregistreerd:

De planten die ik heb staan krijgen weinig plantenvoeding. De planten zijn snelgroeiende planten en doen het prima. Sinds kort ben ik begonnen een aantal nieuwe planten in mijn aquarium erbij te plaatsen. Naarmate ik andere plantensoorten erbij plaatst merk ik dat het minder goed gaat. Toevoeging van voeding voor de plantjes lijkt de oorzaak te zijn.

Er zijn veel verschillende plantenvoedingen waardoor ik door de bomen het bos niet meer ziet en graag wat verduidelijking wil krijgen. De grootste vraag is welke producten ik het beste kan gebruiken ofwel welke soorten voeding belangrijk zijn, die beslist niet mogen ontbreken.


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Een extra kompleet plantenvoeding is Easylife Profito. Uiteraard is het goed om soms eens wat andere voeding aan de planten toe te voegen. Zodat je zeker weet dat de planten niet ergens te kort van krijgen.

Lees altijd goed op de verpakking hoeveel je moet doseren. Als op de verpakking staat dat je één maal per week een dosering moet geven, dan ben ik voorstander om dit te verspreiden over de hele week.

Stel er staat op de verpakking:
10 ml per 100 liter wekelijks

Dan doe ik liever elke dag:
1,5 ml op 100 liter dagelijks

Zo krijgen de planten elke dag een beetje voeding.

#3

Door:
Verhulst Rik

Berichten:
3

Geregistreerd:

De meeste aquariumbemestingen die in de handel zijn zijn eigenlijk enkel sporenelementen , ongeveer hetzelfde als vitamientjes voor ons zijn . De hoofdvoeding is eigenlijk nitraat , fosfaat en CO2 en natuurlijk voldoende licht .

#4

Door:
Hans Sijtsma

Berichten:
1

Geregistreerd:

Ik zou zelf in combinatie met profito ook nog easycarbo gebruiken. Heb ik zeer goede resultaten mee (planten groeien erg goed en geen enkele alg)


#5

Door:
HA v Aanholt

Berichten:
55

Geregistreerd:

Hallo,naast die vorige producten,hebben je planten ook ijzer nodig t.w. Esay-Live Ferro,succes

Steun ons op social media