De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Baby Sluierstaart Hoe te Verzorgen

2 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Anouk

Berichten:
1

Geregistreerd:

Hallo,

Ik had 62 eitjes van mijn sluierstaarten.
Veel zijn er uitgekomen, maar langzamer hand gingen veel visjes dood.
Nu heb ik nog 1 baby sluierstaart.
Deze is nu zo ongeveer 6 weken oud.
Hij heeft in het begin Liquifry gekregen,
en nu heb ik speciaal voer voor babyvissen.
Ik vroeg mij af of ik verder nog iets kan doen,
of hem ander voer kan geven?

Hij is nu zo ongeveer een cm groot, en heeft al een beetje kleur.
Hij is zwart/zilver en heeft zelfs al een kleine sluierstaart.

Kan iemand mij helpen?
Heel erg bedankt!

Groetjes, Anouk


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

Dat poederachtige voer, wat uiterst fijn gemalen is, is voor als ze nog superklein zijn. Maar daar moet je weer snel mee stoppen als ze iets groter zijn, want het vervuild ook snel het water.

Sluierstaarten eten vrijwel alles. Jongbroed kan je altijd het beste zo veel mogelijk levend voer geven. Dit bevorderd de groei en worden daar sterker van.

Daarnaast kan je ook kiezen voor diepvriesvoer. Dat is een goed alternatief, ook goed voer voor jongbroed / baby vissen.

Welk soort voer je moet nemen hangt af van de grote. Bij baby vissen begin je met watervlooien. Omdat deze goed in de kleine bekjes passen.

Daarna kies je voor Artemia, het liefst zo snel mogelijk. Omdat dit uiterst goed voer is voor het groot brengen van vissen. Het bevat veel voedingstoffen die de jonge vissen goed kunnen gebruiken om te groeien en aan te sterken.

Wanneer de vis wat groter is, kan je de Artemia afwisselen met rode muggenlarven. Daarna ga je steeds meer afwisselen met allerlei soorten visvoer.

Je kan levend voer halen bij aquariumwinkel. Zorg wel dat het vers is, vraag aan verkoper op welke dag er vers levend voer binnen komt. Wanneer je levend voer koopt, kijk dan goed naar de kleur van het water in het zakje, dit moet glashelder water zijn. Gebruik een theezeefje om het levend voer uit het zakje van water te scheiden. Gooi nooit het water waar de voerdiertjes in zitten het aquarium in.

Het is ook mogelijk om zelf levend voer te maken, maar aan te raden is om dit niet te doen, tenzij je weet wat je doet. Omdat levend voer ziektes kunnen bevatten. Het levend voer in aquariumzaken is meer te vertrouwen.

Bij diepvriesvoer moet je eerst ontdooien. Leg het blokje in theezeefje, het zeefje leg je boven op een klein servies kopje. Laat het daarop ontdooien. Zo filter je het voedsel gemakkelijk en kan je het water ervan weggooien, zonder dat het mee je aquarium ingaat.

Watervlooien en Artemia zijn allebei te verkrijgen in levend voer en diepvriesvoer. Gebruik eerst watervlooitjes en daarna Artemia. Als de vis groter wordt gebruik je meer gevarieerd voedsel, zoals rode muggenlarven, ect. Pas als die groot is ga je alle soorten gebruiken, zoals gedroogd vlokvoer, diepvriesvoer, levend voer en groenvoer.

Gebruik bij sluierstaart vissen altijd voer wat zinkt of onder het wateroppervlakte blijft. Nooit voer wat drijft, omdat de sluierstaartvis aanleg heeft voor zwemblaasproblemen.

Steun ons op social media