De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen

Terug

Onderwerp:

Aquarium beginnen

4 berichten • Pagina 1 van 1

#1

Door:
Matthijs Sangers

Berichten:
1

Geregistreerd:

Ik wil een aquarium gaan beginnen. Mijn budget is


#2

Door:
René de Ruiter

Berichten:
393

Geregistreerd:

De aanschaf van aquarium valt nog wel uit te berekenen. Je aquarium heeft een prijs, hoe groter, hoe duurder hij is.

Een goed aquarium heeft minimaal 60 liter inhoud uitgerust met filterpomp. Bij een tropisch aquarium heb je een thermostaat nodig. De apparatuur moet je bij de aanschaf van aquarium even erbij rekenen.

Bij aanschaf van aquarium en inrichting moet je zo'n 100,- of 150 euro rekenen, met pomp en thermostaat erbij.

Je hebt dure maar ook goedkope vissoorten, neem bijvoorbeeld het guppy. Guppy's kosten zo'n 1,50 euro. Een discusvis kan oplopen tot 60 euro en hoger. Het hangt dus af voor welke vissoort je gaat, en bedenk, je hoeft niet alle vissen in één keer te kopen. Guppy's kweken ook tamelijk snel, met een paar guppy's heb je zo je aquarium vol met guppen.

Aquariumplanten zijn ook niet gek duur. Snelgroeiende planten kan je al voor 2 á drie euro hooguit hebben. Denk erbij, dat planten ook vermeerderen. Met twee planten kan je bak al behoorlijk vol raken door de stekjes van plant.

Het is goed om eerst eens bij aquariumwinkel te kijken. Een tip die ik kan meegeven is: Kijk goed om je heen, want de ene zaak is stukke duurder dan de ander. Bij de Intratuin kan je ook aquaria spullen halen, maar zij kunnen behoorlijk duurder uitpakken dan verwacht.

Er wordt veel gerommeld met prijzen! Vaak ook met slechte adviezen of onjuiste informatie. Het is daarom goed om eerst zelf informatie op te zoeken voordat je een winkel instapt!

Er zijn ook veel mensen die hun aquaria wegdoen. Je kan deze dan voor een prikkie opkopen. Op social media in community groepen worden ze veel aangeboden, of kijk eens op marktplaats. Tweedehands is niets mis mee, aquarium kunnen lang mee, als er goed mee wordt omgegaan.

Bij de aanschaf blijft het niet. Je hebt vissenvoer, plantenvoeding, water, energiekosten die maandelijks terugkomen.

Je moet ongeveer rekening houden dat een aquarium 25,- euro per maand kost. Maar kan oplopen wanneer het aquarium op koude plek staat. In de wintertijden moet het water goed op temperatuur blijven.

Daarnaast moet je eerst aquarium kennis opdoen, dat is belangrijk. Want indien je een aquarium verkeerd start dan kunnen de vissen sterven. Planten het slecht doen. Algenplagen en ziektes opduiken. Die brengen je dan in onnodig hoge kosten.

#3

Door:
Danny Koorevaar

Berichten:
16

Geregistreerd:

Beste Mathijs,
ik kan je hierbij adviseren als je laat weten wat je ongeveer wilt.
Lees ook maar eens op mijn eigen facebook site: www.facebook.nl/dannysaquaworks

Ik richt in, of geef vrijblijvend advies en tips aangepast naar uw smaak en budget. als je interesse hebt stuur middels die site een berichtje en ik kijk wat de mogelijkheden zijn.

#4

Door:
Erick Mostert

Berichten:
83

Geregistreerd:

Lekker marktplaats afstruinen. Daar staan heel vaak goede/gebruikte aquaria bij. Qua inrichting zou ik het lekker simpel houden met betaalbare vissen. En laat je vooral niet niet gek maken door al die wondermiddeltjes die in de handel verkijgbaar zijn. In het begin zal er best nog iets fout gaan, maar gelukkig leer je daar alleen maar van. Kijk vooral zeker op dit soort forums, daar staan vaak hele goede tips bij. Suc6

Steun ons op social media