Het verwijderen van een intern juwel filter

Waarom een intern filter vervangen voor extern filter?

Ondanks het filtersysteem vrij goed is willen de meeste aquarianen die een juwel aquarium hebben het internefilter vervangen voor een extern filter. De grootste reden is dat door het verwijderen van het interne filter er nog meer ruimte in de bak ontstaat. Hoe meer water erin kan, hoe meer vissen en planten erbij kunnen.

Een andere belangrijke reden waarom voor een extern filter gekozen wordt is dat bij een internfilter je altijd het filter kan zien zitten. De meeste aquarianen vinden dit niet mooi. Dit is echter op te lossen door:

  • Grote snelgroeiende planten ervoor te plaatsen.
  • Een achterwand hoek voor de internefilter erbij nemen.

Bij een achterwand hoek kan je tegenwoordig dezelfde kleur nemen als je achterwand zelf.
Ook hier heeft de firma Juwel voor ons aan gedacht. Het binnenfilter kan je zo op een mooie manier helemaal weg moffelen.

Zelf verwijderen van binnenfilter

Een binnenfilter is niet moeilijk om te verwijderen. Juwel heeft bewust het filter zodanig aan de bak bevestigd dat het vrij makkelijk door jezelf eruit te halen is.

Scherp stanleymesje Met een scherp stanleymesje die je kan verlengen zoals het mesje op de afbeelding en een stevig plamuurmes erbij heb je de benodigde gereedschap bij de hand. Meer is er niet voor nodig!
Snij aan de zijkant waar het filter op het glas zit bevestigd rustig met het stanleymesje de aquariumkit los. Je kan het mes verlengen om er goed bij te kunnen komen. Wanneer de meeste aquariumkit los is, dan steek je de plamuurmes ertussen en oefen je een klein beetje kracht uit. Mocht het filter niet loskomen, ga dan geen onnodig kracht uitvoeren maar pak je het stanleymesje weer en snij het verder los. Dan neem je de plamuurmes weer, net zolang tot het filter los genoeg zit om het filter eraf te trekken. Binnen een paar minuten heb je het totale filterdeel van de aquarium glaswand verwijderd, zonder beschadigingen.

Ik ben geen doe het zelver, ik laat het liever doen

Ben jezelf niet zo handig of laat je het liever over aan de professionals dan kan dat natuurlijk ook. Bij de meeste winkels waar je een Juwel aquarium kan kopen kan je dit voor je laten doen. Houdt er wel rekening mee dat bij de meeste er een prijs voor wordt inbegrepen.

Juwel aquariums

Ga snel naar aquarium: - Rio 125 - Rio 180 - Rio 240 - Rio 300 - Rio 400 - Lido 120 - Vision 180 - Vision 260 -
- Vision 450 - Trigon 190 - Trigon 350 - Korall 60 - Rekord 600 -
- Rekord 800 - Rekord 160 -Steun ons op social media