Het aller mooiste aquarium

Het mooiste aquarium
Wat het mooiste aquarium is hangt af van je eigen smaak. Wat voor de één als mooi wordt ervaren kan voor de ander oer lelijk zijn.

Aquarium afmeting
Het begint al bij de grote van het aquarium. Wat maakt de meeste indruk op je, een groot of een klein aquarium. Een mooi klein aquarium kan heel pratisch zijn voor onderhoud. In een mooi groot aquarium kan je veel tropische vissen en waterplanten in doen.

Aquarium vormen
Vroeger waren alle bakken vierkant, nu zijn er talloze mooie vormen. Een bak met half rond glas of zelfs een driehoek aquarium met gebogen raam is nu al vrij standaard van vorm geworden. Laten we hier even een aantal voorbeelden weergeven, om een indruk te scheppen in de mogelijkheden van vormgeving.

Verschillende aquarium vormen

De aquariumvorm die hier vertoond worden zijn niet eens alle mogelijke vormen. De vormen in de afbeelding hierboven zijn enkel nog maar de standaard vormen. De mogelijkheden in vorm zijn oneindig, welke vind jij het mooist?

Aquarium meubelstukken
Bij de bak zelf en het framewerk kan je ook nog een mooi passend meubelstuk kiezen. Dit hangt nog meer van de persoonlijke smaak af. Niet alleen het meubelstuk zelf maar ook de kleur bepaald het uiterlijk, het totaal plaatje. Er zijn meubels die aansluiten op het meubilair wat in de kamer staat. Zo kan een aquarium minder opvallen dan dat het juist niet bij de meubelstukken past. Een paar mooie foto voorbeelden van aquaria met bijbehorende kast, deze komen uit de collectie Juwel aquaria. Die vrij mooie aquarium designs maken en in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. De Juwel aquariums zijn er in zowel grote als kleine afmetingen.

Juwel Lido 120Juwel Rekord 160Juwel Rio 400Juwel aquariumJuwel Trigon 350Juwel Trigon 190

Zelfbouw aquarium of laten maken
Sommige aquarianen gaan nog een stap verder en maken of laten een eigen aquarium bouwen. Wanneer je handig bent en een uniek zelfbouw aquarium wilt maken kan je al je dromen verwezelijken in jouw droomaquarium. Wanneer je het wil laten doen, dan kan je het door specialisten zo laten bouwen dat al je wensen erin mee worden opgenomen. Een aantal voorbeelden van aquarianen die het mooiste aquarium zelf hebben gemaakt en een aantal daarvan die het hebben laten maken door aquarium bouw specialisten.

Mooiste aquariumMooi aquarium designAquarium kastIngebouwd aquarium in muurSchitterend weggewerktOphanging luxe aquariumModern aquariumLuxer designExtreem mooie hoekaquarium

Passend bij interieur
Al deze mooie aquaria passen uitstekend bij het interieur. Het zijn allemaal prachtige designs die vaak netjes zijn weggewerkt in een muur of kast. Ze maken deel uit van de sfeer in de kamer. Sommige aquaria vallen meer op dan de andere. Eén ding is zeker, bij al deze designs heeft de bouwer zijn fantasie op de vrije loop gelaten waardoor er schitterende stijlen uit zijn ontstaan.

Inrichting aquarium
De inhoud van een aquarium is ook een kwestie van smaak. Er zijn heel veel verschillende manieren om een aquarium in te richten. Wat vind je het allermooiste, een tropisch aquarium of zee aquarium. Ook hier kan je weer verschillende richtingen in gaan. Bij een tropisch aquarium kan je bijvoorbeeld het mooi vinden dat er allerlei verschillende soorten vissen in zitten. Dit noemen ze een gezelschapsaquarium en is vaak eenvoudiger te realiseren dan een biotoopaquarium. Een biotoopaquarium is een aquarium die bestaat uit tropische vissen en waterplanten die uit een bepaald deel of gebied van de wereld komen. Het is de zo goed mogelijke nabootsing van de natuur in het aquarium.

Wedstrijd de aller mooiste aquarium
Er worden wereldwijd door verenigingen aquarium keuringen gehouden. Een wedstrijd wie het mooiste aquarium heeft. Vaak moet je dan eerst lid worden om aan zo'n aquarium wedstrijd mee te mogen doen. De wedstrijden in Nederland worden centraal georganiseerd door de overkoepelende organisatie de Nederlandse Bond Aqua Terra, afgekort de NBAT. Mocht je hieraan mee willen doen, sluit je dan aan bij een aquariumvereniging bij jouw in de buurt die aangesloten staat bij de NBAT - de Nederlandse Bond Aqua Terra. Bij deze wedstrijden wordt er gekeken hoe goed het aquarium is ingericht en hoe het wordt onderhouden. Welke vissen er bij elkaar zijn geplaatst, welke plant keuze er is gemaakt. Alles moet netjes bij elkaar passen zodat er een mooi evenwicht in het aquarium is en de vissen hierdoor in top conditie zijn.

Aquarium showroom
Op de website kan je foto's van jouw eigen aquarium uploaden. Door de foto's te uploaden en een kleine uitleg erbij te geven kunnen andere aquarianen jouw aquarium bekijken en beoordelen. Hieraan kunnen ze jouw aquarium een waarderingscijfer geven en eventueel advies geven. Upload je aquarium foto's, laat iedereen jouw aquarium zien en beoordelen. Een eigen aquarium hebben is leuk, maar nog leuker als je dit kan delen met anderen. De aquarium showroom vind je hier, laat jouw bak maar zien!Steun ons op social media